Home | Software | Linux | Windows | Mobile | Gura Humorului |
joi, 9 decembrie 2010
YouTube Download
Scris joi, 9 decembrie 2010 , 13:44 , de Ovidiu
marți, 7 decembrie 2010
Minitube nu funcţionează? Aici e rezolvarea
Scris marți, 7 decembrie 2010 , 13:22 , de Ovidiu
Minitube refuză redarea clipurilor video dacă pachetul phonon-backend-xine este prezent |
Minitube, fiind o aplicaţie scrisă în Qt are în spate framework-ul media Phonon. Acesta, la rândul său, foloseşte mai multe backend-uri pentru redarea clipurilor multimedia, cum ar fi GStreamer sau Xine. Problema redării clipurilor video în Minitube se datorează faptului că Phonon ori nu are niciun backend instalat, ori utilizează unul care nu conţine codecurile necesare pentru redarea clipurilor de pe YouTube. În cazul meu acest backend era Xine, care se pare că avea prioritate înaintea lui GStreamer deci Phonon încerca redarea clipurilor video prin intermediul acestora. Rezolvarea a fost simplă, tot ce a trebuit a fost să dezinstalez backend-ul Xine:
sudo apt-get remove phonon-backend-xineThat's all, folks. Acum puteţi să vă uitaţi la clipurile de pe YouTube fără a accesa măcar site-ul.
joi, 11 noiembrie 2010
TV-MAXE
Scris joi, 11 noiembrie 2010 , 01:33 , de Ovidiu
Ei bine am încercat să rezolv această problemă prin conceperea programului TV-MAXE. Folosind VLC sau MPlayer ca backend, acest program aduce multe din canalele TV româneşti (şi câteva străine, ce-i drept) la două click-uri distanţă de utilizatorul dornic de digerat emisiuni televizate. Iar dacă mai ai şi o telecomandă e perfect, deoarece TV-MAXE poate fi configurat să o utilizeze (cu condiţia ca aceasta să fie compatibilă cu Linux).
De asemenea nu e necesar să cotrobăi pe Google ca să vezi când rulează emisiunea ta favorită deoarece TV-MAXE include şi un ghid TV care poate fi accesat uşor din interfaţa programului. Poţi de asemenea să înregistrezi emisiunile TV (facilitate extrem de sensibilă, momentan) făcând posibilă revizionarea lor oricând este necesar.
Programul este scris in Python şi foloseşte GTK ca toolkit grafic. Pe lângă acestea necesită VLC pentru redarea clipurilor video (deşi funcţionează şi cu mplayer), mencoder (dacă doriţi să faceţi înregistrări) şi (dar nu neapărat) lirc, în caz că aveţi o telecomandă. Sopcast va fi instalat automat odată cu instalarea pachetului .deb.
marți, 9 noiembrie 2010
A apărut Rockmelt
Scris marți, 9 noiembrie 2010 , 12:28 , de Ovidiu
Ei bine, după o lungă aşteptare, zilele acestea browser-ul a fost într-un final lansat însă pe moment accesul la acesta este disponibil doar pe bază de invitaţii. Puteţi cere o invitaţie pe site-ul oficial (este necesar un cont de Facebook) sau puteţi cere una în comentarii (nu uitaţi să lăsaţi adresa de Facebook) şi vă voi trimite eu una, în limita celor 3 disponibile. Probabil în viitorul apropiat, după epuizarea perioadei de teste, browser-ul va fi făcut disponibil publicului larg, fără a necesita o invitaţie. Ca o notă, browser-ul este momentan disponibil doar pentru Windows şi Mac.
marți, 2 noiembrie 2010
Din categoria "Linux la TV"
Scris marți, 2 noiembrie 2010 , 20:37 , de Ovidiu
luni, 25 octombrie 2010
Pastie - Clipboard manager pentru Ubuntu
Scris luni, 25 octombrie 2010 , 00:17 , de Ovidiu
joi, 21 octombrie 2010
Opera 11 aduce suport pentru extensii
Scris joi, 21 octombrie 2010 , 15:24 , de Ovidiu
miercuri, 20 octombrie 2010
Sopcast în Ubuntu Maverick
Scris miercuri, 20 octombrie 2010 , 01:21 , de Ovidiu
Din fericire comunitatea din spatele acestui sistem de operare nu stă degeaba, aşa că fix-urile au început să curgă, unul din acestea fiind şi eficient. Deoarece operaţiunea descrisă acolo îi poate speria pe utilizatorii începători, am creeat două pachete .deb ce includ deja fix-urile descrise acolo. Drept urmare, dacă vrei Sopcast pe Ubuntu 10.10 instalează următoarele pachete:
Pentru 32 bit:
http://dl.dropbox.com/u/1191805/sopcast/sp-auth_3.2.6%7Eppa1%7Elucid7_i386.deb
http://dl.dropbox.com/u/1191805/sopcast/sopcast-player.deb
Pentru 64 bit:
http://dl.dropbox.com/u/1191805/sopcast/64/sp-auth_3.2.6%7Eppa1%7Elucid7_amd64.deb
http://dl.dropbox.com/u/1191805/sopcast/64/sopcast-player.deb
Player-ul Sopcast ar trebui să apară în meniu, la secţiunea Multimedia. Dacă totuşi sunt probleme, nu ezitaţi să mă anunţaţi :)
duminică, 17 octombrie 2010
Clementine aduce suport pentru versuri
Scris duminică, 17 octombrie 2010 , 23:18 , de Ovidiu
Dacă eşti pe Ubuntu şi vrei suport pentru versuri în Clementine, va trebui să introduci PPA-ul oficial al dezvoltatorilor Clementine. Pentru aceasta execută în terminal următoarele comenzi:
sudo add-apt-repository ppa:me-davidsansome/clementine-devsudo apt-get update && sudo apt-get install clementine
După executarea acestui set de comenzi, noua versiune a Clementine va apărea în meniu, la categoria "Multimedia". Pentru afişarea versurilor doar porneşte o melodie şi selectează Song info din sidebar-ul aflat în partea extremă-stânga a ferestrei player-ului. Dacă sidebar-ul ţi se pare prea incomod, îi poţi schimba aspectul dând click dreapta pe el şi selectând unul din opţiunile meniului contextual.
Versurile melodiilor sunt preluate dintr-o listă de site-uri definită în preferinţele programului. Dacă se găsesc mai multe site-uri ce conţin versurile melodiei în curs de redare acestea vor apărea în listă ca un buton care va extinde sau restrânge textul versurilor. La schimbarea melodiei, tranziţia între versuri se face printr-un frumos efect de blur aplicat asupra textului. Deşi precisă, uneori căutarea versurilor durează prea mult dar - hey - e doar o versiune development a aplicaţiei, deci ne putem aştepta la orice disfuncţionalităţi.
vineri, 15 octombrie 2010
Digital Paint: Paintball 2
Scris vineri, 15 octombrie 2010 , 00:45 , de Ovidiu
joi, 14 octombrie 2010
Foxit Reader
Scris joi, 14 octombrie 2010 , 00:50 , de Ovidiu
Ce m-a surprins legat de această aplicaţie a fost faptul că există şi o versiune de Linux a acesteia, foarte asemănătoare în aspect şi funcţionalităţi cu surata din Windows. Din păcate aplicaţia nu este open-source şi, după părerea mea, nici nu depăşeşte PDF-readerele consacrate pe Linux (cu Evince am putut tipări un PDF cu protecţie împotriva imprimării), însă utilitatea ei poate fi nepreţuită pentru cei ce utilizează aplicaţia sub Windows şi s-au obişnuit cu aceasta.
miercuri, 13 octombrie 2010
ISOmaxe
Scris miercuri, 13 octombrie 2010 , 14:40 , de Ovidiu
Pachet DEB pentru Ubuntu
Pachet TAR.GZ (copiaţi remaxe.py în /usr/lib/nautilus/extensions-2.0/python/ şi remaxe-main în /usr/bin)
Known bugs:
- Intrarea din meniul contextual nu se actualizează după montarea unui fişier .iso decât dacă se face refresh sau anterior se cheamă meniul contextual pe un alt fişier
marți, 5 octombrie 2010
Nu vezi ce scrii pe mess?
Scris marți, 5 octombrie 2010 , 22:46 , de Ovidiu
Dacă amalgamul de comenzi îţi provoacă dureri de cap, am creeat un mic progrămel care automatizează toată procedura. Scriptul există datorită informaţiilor oferite de cei de la videotutorial.ro, mai precis datorită lui Adrian Burlugeanu.
Succes!
duminică, 5 septembrie 2010
Nopţile Humorului - Ultima zi
Scris duminică, 5 septembrie 2010 , 19:34 , de Ovidiu
Nopţile Humorului - Seara a III-a
Scris , 01:28 , de Ovidiu
sâmbătă, 4 septembrie 2010
Direcţia 5 a fost la Nopţile Humorului
Scris sâmbătă, 4 septembrie 2010 , 09:24 , de Ovidiu
miercuri, 25 august 2010
Nopţile Humorului
Scris miercuri, 25 august 2010 , 19:06 , de Ovidiu
Afişul care anunţă Nopţile Humorului |
sâmbătă, 14 august 2010
Pymaxe are site oficial
Scris sâmbătă, 14 august 2010 , 16:53 , de Ovidiu
Site-ul este încă într-o formă incipientă, urmând ca pe viitor să adaug şi alte lucruri interesante (în primul rând documentaţie).
vineri, 13 august 2010
Ubuntu pentru creştini
Scris vineri, 13 august 2010 , 19:01 , de Ovidiu
În ciuda acestor idei preconcepute vine o distribuţie Linux special creeată pentru cei cu fire mai credincioasă. Ubuntu Christian Edition este o distribuţie bazată pe Ubuntu a cărei public-ţintă o constituie creştinii, aceasta remarcându-se faţă de celelalte distribuţii prin prezenţa unui utilitar pentru control parental, care blochează accesul la site-urile cu conţinut pornografic. Imaginea .iso poate fi descărcată prin BitTorrent de la LivingTorrents. Va fi necesară arderea ei pe un CD cu capacitate de 800MB sau pe un DVD deoarece dimensiunea distribuţiei (770 MB) o depăşeşte pe cea a unui CD standard. Din păcate se pare că distribuţia nu a mai fost actualizată odată cu lansarea lui Lucid Lynx, aceasta având la bază Ubuntu 9.10 (Karmic Koala). La fel ca Ubuntu, distribuţia poate fi rulată direct de pe CD (fără a afecta datele din memoria calculatorului) sau poate fi instalată pe hard-disk.
Ubuntu Christan Edition boot-ează la fel ca Ubuntu. |
De asemenea, după cum spuneam, distribuţia include şi Dansguardian, un utilitar pentru controlul parental. Acesta din urmă chiar îşi face treaba, site-uri precum Tube8, Realaporn, XNXX sau BurningCamel fiind înlocuite de o pagină care ne avertizează că accesul către aceste site-uri este restricţionat.
Pagină de pe stirileprotv.ro, blocată de către Ubuntu CE |
Biblia în limba română |
Satan is moving faster |
luni, 9 august 2010
shMessenger 3.2 (beta) - 7 secrete despre shMessenger pe care nu le ştiai
Scris luni, 9 august 2010 , 23:32 , de Ovidiu
Acest articol nu este menit să prezinte noile funcţii din shMessenger 3.2 beta, deşi va face referire la unele. Propun ca în aceste rânduri să vă prezint unele capabilităţi ale shMessenger de care probabil nu ştiai.
1. Multi-messenger
Da, shMessenger suportă conectarea pe conturi multiple de IM. Nu contează combinaţia (Yahoo+Yahoo, MSN+Yahoo, etc.), shMessenger vă oferă posibilitatea de a sta conectaţi pe mai multe conturi de IM în acelaşi timp. Momentan această facilitate este limitată la utilizarea a maxim 2 conturi în acelaşi timp, datorită raportului inegal dintre numărul de utilizatori şi resursele limitate de care dispune acest serviciu.
Pentru a vă putea folosi de această facilitate, doar adăugaţi conturi noi de servicii IM din fereastra "IM Services", ca şi atunci când aţi adăuga doar unul singur:
joi, 5 august 2010
MySpace Music Download
Scris joi, 5 august 2010 , 21:55 , de Ovidiu
Click pentru download
Instrucţiuni de instalare şi utilizare:
- Descărcaţi plugin-ul şi salvaţi-l undeva pe hard-disk. Nu e nevoie să dezarhivaţi arhiva .zip
- Porniţi Pymaxe, intraţi la Preferinţe, selectaţi tab-ul Plugin-uri şi apăsaţi pe butonul "Instalare"
- Selectaţi arhiva zip. Veţi primi un mesaj de confirmare a instalării plugin-ului. Totodată veţi primi şi o eroare - ăsta e un bug în sistemul de plugin-uri care a fost deja rezolvat în viitorul 0.30
- Restartaţi Pymaxe pentru ca plugin-ul să intre în funcţiune (după cum spuneam, e un bug acolo)
- Intraţi la Preferinţe, selectaţi tab-ul Plugin-uri şi verificaţi ca MySpaceDownloader să fie bifat
- Apăsaţi pe butonul din partea dreaptă a lupei (din toolbar) şi introduceţi adresa unui profil de MySpace.
- Dacă totul este bine, ar trebui să apară ceva de genul:
sâmbătă, 31 iulie 2010
Proxy
Scris sâmbătă, 31 iulie 2010 , 19:53 , de Ovidiu
luni, 26 iulie 2010
Muzică gratis
Scris luni, 26 iulie 2010 , 16:15 , de Ovidiu
Primul loc de plecare când vine vorba de acest tip de muzică este Jamendo. Aici este rampa de lansare a multor artişti şi vei găsi multă muzică de calitate, de genuri care de care mai diverse. Printre cei care îmi plac se numără Sean Fournier, Tryad, Pornophonique şi, mai nou, Jemex (pe ăsta tocmai ce l-am descoperit).
Dacă vă gândiţi că artiştii români sunt prea lacomi ca să îşi lanseze muzica sub acest tip de licenţă, aflaţi că există şi compatrioţi de-ai noştri care şi-au lansat muzica gratuit. De exemplu, îl avem pe BlacKiss iar cei de la Hi-Q au şi ei câteva melodii lansate sub CC, cum ar fi Eu+Tu=Iubire sau Mor de dor.
joi, 15 iulie 2010
MacOS X pe PC
Scris joi, 15 iulie 2010 , 18:49 , de Ovidiu
Greu de ucis
Scris , 10:10 , de Ovidiu
Cu toate acestea, suportul pentru Windows XP ServicePack 2 a fost oprit în prima zi a acestei săptămâni aşa că (în caz că nu ai făcut-o deja) e neapărat să faci upgrade la ServicePack 3.
joi, 8 iulie 2010
What's up, GH
Scris joi, 8 iulie 2010 , 20:19 , de Ovidiu
- Zilele Humorului au fost amânate până în septembrie
- Copil de 13 ani,
în comădecedat după ce o poartă de fotbal a căzut peste el - SENCIUC ILIE (aka Iliuţă) a trecut în nefiinţă, după ce a zăcut două săptămâni în spital din cauza unei bătăi (conform sursei)
luni, 5 iulie 2010
Clementine 0.4, player-ul care aduce ploaia
Scris luni, 5 iulie 2010 , 18:36 , de Ovidiu
Acum, ce aduce nou această versiune? Printre cele mai remarcabile îmbunătăţiri se numără căutarea în listă, suport pentru ProjectM (despre care am scris acum câteva zile), suport pentru playlist-urile în format M3U, PLS, XSPF şi ASX, posibilitatea de a adăuga directoare întregi în playilist-uri şi altele. Lista completă a îmbunătăţirilor o puteţi găsi aici (engleză).
O noutate foarte interesantă pe care o aduce noua versiune de Clementine este posiblitatea de a adăuga pe fundal un sunet ce simulează o zi ploioasă, funcţie care va fi iubită cu precădere de cei ce ascultă jazz. Sunetul este preluat de pe http://www.rainymood.com/, opţiunea regăsindu-se în meniul Extras -> Rain.
Următoarea versiune de Clementine va aduce ceea ce îmi mai lipseşte pentru a da apt-get remove amarok14: suport pentru descărcarea şi afişarea de versuri. Can't wait :)
duminică, 4 iulie 2010
shMessenger cu tastatură QWERTY
Scris duminică, 4 iulie 2010 , 17:55 , de Ovidiu
vineri, 2 iulie 2010
Schimbarea CID-ului la telefoanele Sony Ericsson
Scris vineri, 2 iulie 2010 , 23:01 , de Ovidiu
CID (Customer Identity) este un sistem de securitate menit să protejeze alterarea neautorizată a firmware-ului din telefoanele Sony Ericsson. Dacă intenţionezi să îţi hack-uieşti telefonul, vei întâmpina dificultăţi dacă CID-ul acestuia este mai mare de 53. Din fericire însă, de curând există o modalitate de a micşora CID-ul telefoanelor Sony Ericsson. Momentan metoda este gratuită iar paşii necesari sunt uşor de urmat chiar şi pentru un începător. Menţionez că acest tutorial a fost creeat având un K810i drept cobai, deci e posibil ca unele opţiuni să fie diferite sau să lipsească, în funcţie de modelul de telefon folosit. Deci, să purcedem.
Gura Humorului, după ploi
Scris , 20:51 , de Ovidiu
duminică, 27 iunie 2010
Back to Sony Ericsson
Scris duminică, 27 iunie 2010 , 10:53 , de Ovidiu
miercuri, 16 iunie 2010
GnuBox, Ubuntu şi netul prin bluetooth
Scris miercuri, 16 iunie 2010 , 17:46 , de Ovidiu
Fostul meu Sony Ericsson suporta PAN, cu toate astea însă nu am reuşit niciodată să mă conectez la internet prin intermediul PC-ului, nici pe Windows şi nici pe Linux. Despre Symbian nu ştiu dacă suportă PAN by default, dar ştiam încă de dinainte de a deţine N73-ul (cu care îmi manânc zilele momentan) de GnuBox. Combinaţia dintre Windows şi GnuBox încă nu am încercat-o, dar pe Linux am reuşit cu succes să folosesc conexiunea de la PC pentru a avea net pe telefon. Cum? Urmând paşii următori.
În primul rând, avem nevoie de un adaptor Bluetooth la PC (şi de asemenea, un telefon cu Bluetooth). Mai apoi este necesar să facem pairing între telefon şi PC. Eu folosesc Blueman pentru a-mi administra conexiunile Bluetooth, dar indiferent de ce anume foloseşti, pairing-ul nu ar trebui să fie mare brânză.
Următorul pas constă în configurarea telefonului. Se instalează GnuBox pe telefon (alegând versiunea corespunzătoare dispozitivului tău mobil), se rulează şi se selectează Options > Debug > Dump Full CommsDB pentru a face o copie a configurării conexiunilor, în caz că apar probleme. Puteţi închide GnuBox. Apoi vom creea o nouă conexiune. Accesează meniul, apoi Tools > Settings > Connection > Accesspoints. La denumire scriem "Bt" (fără ghilimele, case-sensitive!), setaţi valoarea lui "Data Bearer" în "Data call" şi ca număr de apel setaţi orice număr, aleatoriu (de preferinţă unul care să nu intre în conflict cu un număr apelabil). Restul setărilor rămân aşa cum sunt. Porniţi din nou GnuBox şi selectaţi Options > Install > Create records. Reporniţi GnuBox şi selectaţi Options > Install > set RAS login script. Pentru ultima dată, reporniţi aplicaţia şi selectaţi Options > 2box Bluetooth > LAN Access server. Configurarea telefonului s-a încheiat.
Urmează să configurăm şi calculatorul pentru a primi conexiuni. Porniţi consola (terminal) şi logaţi-vă în aceasta ca root executând comanda sudo -s şi introducând parola. Apoi tastaţi gedit /etc/ppp/peers/dun şi scrieţi în acel fişier:
115200
noauth
192.168.11.30:192.168.11.40
crtscts
ms-dns server_DNS
lock
În penultima linie, după ms-dns scrieţi denumirea serverului DNS al reţelei dumneavoastră, pe care îl puteţi afla tastând cat /etc/resolv.conf, afişat sub titlul de "domain". În cazul meu, de exemplu, a fost novasat.ro. De asemenea aveţi grijă ca IP-urile din a treia linie să nu intre în conflict cu alte IP-uri din reţea (datorită valorilor asemănătoare). Salvaţi fişierul şi executaţi, în continuare, echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward, pentru a putea accesa internetul cu telefonul, nu doar LAN-ul. În continuare executaţi următoarele două comenzi:
iptables -t nat -A POSTROUTING -s 192.168.11.0/24 -j MASQUERADE
dund --msdun --listen call dun
Cam asta ar trebui să fie tot. Pentru a putea rula ultima linie, ar putea fi necesar să instalaţi pachetul bluez-compat. Puteţi închide fereastra de terminal fără a pierde conexiunea telefonului la internet. După fiecare repornire a sistemului, ultimele două linii vor trebui executate aşa că, dacă doriţi ca acestea să fie executate automat, le puteţi adăuga în /etc/rc.local. Aveţi mare grijă ca ultima linie din acel fişier să rămână exit 0
Dacă aţi urmat acest tutorial cu succes, ar trebui să vă puteţi conecta la internet prin intermediul PC-ului selectând profilul Bt la conectare. Enjoy!
Sursa documentaţiei
duminică, 13 iunie 2010
ProjectM - MilkDrop pentru Linux
Scris duminică, 13 iunie 2010 , 17:52 , de Ovidiu
Mulţi dintre cei ce au folosit Winamp mai vechi de versiunea 5 probabil că ştiu ce e aia "MilkDrop". Pentru cei ce însă nu cunosc acest termen, MilkDrop este un plugin de vizualizări audio pentru Winamp. Mai concis, sunt acele analizatoare care afişează culori şi forme în funcţie de ritmul melodiei.
Astăzi am avut surpriza să descopăr din întâmplare că există o implementare a lui MilkDrop şi pentru Linux. Acesta se numeşte ProjectM şi se află în acest moment la versiunea 2.0. Este un proiect open-source deci, totodată, şi gratuit.
La ora actuală există mai multe implementări pentru ProjectM: una pentru PulseAudio (care analizează toate sunetele ce trec prin acest server audio), una pentru libvisual (care analizează sunetele produse de orice player audio ce oferă suport pentru această librărie), una pentru QMMP şi probabil şi altele.
Dacă doreşti să încerci ProjectM, poţi descărca sursele de pe pagina oficială a proiectului sau poţi să instalezi pachete precompilate oferite de distribuţia ta. De exemplu, instalarea pachetului libvisual-projectm în Ubuntu ne va oferi posibilitatea de a ne bucura de vizualizări MilkDrop din Amarok 1.4 (nu ştiu dacă Amarok 2 suportă) sau din alte playere ce suportă libvisual. De asemenea, instalând qmmp-plugin-projectm va permite utilizarea lui ProjectM direct din player-ul audio QMMP.
Pentru controlul vizualizărilor sunt disponibile anumite shortcut-uri, disponibile prin apăsarea tastelor corespunzătoare când fereastra ProjecM are focus:
m: afişează meniul pluginului
f: schimbă din modul fereastră în fullscreen şi invers (nesuportat de libvisual, se pare)
l: rămâne la vizualizarea afişată în acest moment
y: comută afişarea de vizualizări în mod aleatoriu
n: vizualizarea următoare
p: vizualizarea anterioară
r: afişează o vizualizare aleatoare
F1: afişează meniul de ajutor
F2: comută afişarea titlului melodiei
F3: comută afişarea numelui vizualizării
F4: comută informaţiile despre randare
F5: comută afişarea FPS-ului (FPS = cadre pe secundă)
Acum, dacă te-ai plictisit de vizualizările incluse, poţi instala altele noi de pe forumul MilkDrop, copiind fişierele cu extensia .milk în /usr/share/projectM/presets. Enjoy!
PPA pentru Gyachi
Scris , 17:04 , de Ovidiu
sâmbătă, 5 iunie 2010
vineri, 4 iunie 2010
Linux pe desktop: adevăr sau provocare?
Scris vineri, 4 iunie 2010 , 18:33 , de Ovidiu
joi, 3 iunie 2010
Notificările din Ubuntu Lucid
Scris joi, 3 iunie 2010 , 20:57 , de Ovidiu
slot-allocation = dynamic
bubble-expire-timeout = 3sec
bubble-vertical-gap = 5px
bubble-horizontal-gap = 5px
bubble-corner-radius = 37,5%
bubble-icon-size = 30px
bubble-gauge-size = 6px
bubble-width = 240px
bubble-background-color = 131313
bubble-background-opacity = 90%
text-margin-size = 10px
text-title-size = 100%
text-title-weight = bold
text-title-color = ffffff
text-title-opacity = 100%
text-body-size = 90%
text-body-weight = normal
text-body-color = eaeaea
text-body-opacity = 100%
text-shadow-opacity = 100%
Fişierul de configurare de mai sus va seta poziţia notificărilor ca în Ubuntu Jaunty Jackalope. Dacă doriţi, însă, ca poziţia acestora să fie precum cea implicită, modificaţi valoarea lui slot-allocation din "dynamic" în "fixed". Puteţi modifica timpul de afişare a notificărilor setând valoarea lui bubble-expire-timeout. Pe lângă aceste setări, se mai pot modifica setările privind dimensiunea iconului din notificări, culoarea textului şi a fundalului, nivelul de transparenţă, dimensiunile notificărilor, etc.
Găsit pe http://www.webupd8.org/2010/05/finally-easy-way-to-customize-notify.html
duminică, 30 mai 2010
Nokia N73 - sau ce telefon să nu îţi cumperi
Scris duminică, 30 mai 2010 , 08:07 , de Ovidiu
marți, 11 mai 2010
Clementine - old times Amarok
Scris marți, 11 mai 2010 , 21:09 , de Ovidiu
duminică, 2 mai 2010
Gura Humorului la TVR 3
Scris duminică, 2 mai 2010 , 13:06 , de Ovidiu
Instalează Amarok 1.4 în Ubuntu 10.04 (Lucid Lynx)
Scris , 09:43 , de Ovidiu
Odată cu instalarea lui Ubuntu 10.04, printre primele lucruri pe care l-am făcut a fost să adaug PPA-ul lui Bogdan Butnaru în lista cu sursele software şi să instalez Amarok 1.4 prin rularea comenzii sudo apt-get install amarok14. Din păcate instalarea acestuia a eşuat din cauza indisponibilităţii unei librării (libmysqlclient15off). Pentru rezolvarea acestei probleme instalaţi manual acest pachet şi re-executaţi comanda de instalare a Amarok 1.4 (sau folosiţi Synaptic, în caz că preferaţi metoda cu interfaţă grafică).
Update:
Dacă Amarok nu poate reda fişierele MP3 (sărind doar peste ele) instalaţi pachetul libxine1-ffmpeg din Synaptic
Rediscover your music with Amarok 1.4!
Sursa
vineri, 30 aprilie 2010
WARNING: Atentie la mesajele de pe messenger
Scris vineri, 30 aprilie 2010 , 20:27 , de Ovidiu
Problema uriaşă e că, la ora scrierii acestui articol, doar un singur antivirus putea detecta pericolul din respectivul fişier (vezi http://virusscan.jotti.org/en/scanresult/1a4e2e19f371a3d2b544ffb270af4ffe4bf4a1d5/c895a899757ff3c67fba1493fd58840e2f866277 ). În concluzie, mergând pe principiul "paza bună trece primejdia rea", singura cale de a ne proteja este să nu rulăm fişierul primit de la adresa respectivă. Deci mare atenţie la mesaje de genul
foto :D http://tuesimages.com/image.phpMai multe detalii despre acest virus găsiţi pe faravirusi.com
UPDATE:
De aici puteţi descărca un mic utilitar care ar trebui să elimine acest malware. Încă e insuficient testat, deci raportaţi aici dacă execuţia acestuia a dat roade sau nu.
miercuri, 24 martie 2010
Gura Humorului - Street view
Scris miercuri, 24 martie 2010 , 16:31 , de Ovidiu
joi, 4 martie 2010
Scapă de Flash Player pe YouTube
Scris joi, 4 martie 2010 , 18:43 , de Ovidiu
Ei bine există totuşi o cale de a putea scăpa de lacomul Flash Player şi totodată de a-ţi folosi în continuare browser-ul preferat (în cazul în care acesta nu suportă H.264). Pe userscripts.org există un mic script ce înlocuieşte player-ul flash din paginile YouTube cu un plugin al unui media player din sistem (de exemplu, mplayerplug-in). Script-ul îl găsiţi aici şi este funcţional pe Firefox (via GreaseMonkey), Chromium şi Opera (pentru detalii privind instalarea user-script-urilor pe Opera, click aici).
sâmbătă, 20 februarie 2010
Pidgin oferă suport pentru Pingbox
Scris sâmbătă, 20 februarie 2010 , 13:50 , de Ovidiu
sâmbătă, 30 ianuarie 2010
Pymaxe
Scris sâmbătă, 30 ianuarie 2010 , 20:35 , de Ovidiu
La doleanţele unei prietene care vroia "un program de descărcat muzică" am pus osul şi tastatura la treaba şi am creeat Pymaxe, un program care ajută la descărcarea de muzică de pe diverse site-uri. În principiu, doar scrii numele melodiei şi aştepţi să apară rezultatele. Programul ar trebui să găsească cam 80% din totalul melodiilor existente în lumea asta.
Programul este, desigur, gratuit (ba chiar open-source) şi este disponibil sub Linux (necesitând PyGTK şi ffmpeg) şi Windows.
Cum se instalează:
- Pe Linux instalaţi pachetul corespunzător distribuţiei dumneavoastră. Dacă niciunul din formate nu e suportat de aceasta, descărcaţi fişierul "Versiunea de Linux", dezarhivaţi conţinutul arhivei şi executaţi fişierul pymaxe.py. De asemenea nu uitaţi că aveţi nevoie de ffmpeg şi pygtk pentru a putea rula aplicaţia (click aici pentru un tutorial de instalare a ffmpeg în Ubuntu Karmic Koala)
- Pe Windows executaţi kit-ul lui Pymaxe. Pe Windows Vista şi 7 setup-ul va trebui rulat cu permisiuni de administrator.