vineri, 15 octombrie 2010

Digital Paint: Paintball 2

Digital Paint: Paintball 2 este un shooter multiplatformă, open-source, care simulează condiţiile unui joc de (logic) paintball. Deşi nu la fel de complex precum alte shootere, Digital Paint: Paintball 2 captivează prin atmosfera amuzantă pe care o creează mai ales prin coloana sonoră a jocului.

Pentru a juca acest joc este necesară, în primul rând, o conexiune la internet. După ce te-ai conectat pe unul din puţinele servere (din păcate), începe distracţia. Ţi se dă un pistol aruncător de bile de vopsea şi câteva bile cu care va trebui să îţi elimini inamicii din echipa/echipele concurente. Pe lângă pistol poţi de asemenea să "culegi" şi puşti (tot cu bile de vopsea), mult mai precise şi cu o rată mai mare de "gloanţe" per minut. De asemenea la îndemână îţi mai stau grenade cu vopsea, precum şi fumigene, pe care le lansezi cu tasta din mijloc a mouse-ului.
Grenadele cu vopsea vor arunca cu stropi
împrejurul lor
Scopul existenţei tale în joc este simplu: elimină-ţi oponenţii. De asemenea, pe lângă simpla ochire a acestora mai poţi şi să le furi steagul, pe care să îl aduci în baza ta (asta în caz că reuşeşti să treci nepătat printre ploaia de vopsea lansată de echipa concurentă). Dacă totuşi reuşeşti să te pătezi (cu vopsea, desigur) şi vei fi eliminat din joc, nu dispera: în funcţie de regulile jocului poţi "reînvia" imediat sau după câteva secunde. De asemenea, pe lângă clasicul "observer mode" cu care ne-au obişnuit acest gen de shooter-e, atunci când eşti omorât poţi avea ocazia şi de a fi închis în cuşti sau labirinturi, ca să nu te plictiseşti până la respawn.
Ai murit? Stai la cuşcă!
Unele nivele permit existenţa a mai multor echipe, diferenţa dintre acestea făcându-se pe baza culorii uniformelor şi a bilelor de vopsea. Dacă nimereşti un astfel de server plus un nivel restrâns ca dimensiuni vei avea parte de un măcel de vopsea în toată regula, unde fiecare va trage în fiecare.
Fiecare cu "famiglia" lui
Bilele de vopsea sunt atrase de forţa gravitaţională, aşa că îţi va fi mai greu să te obişnuieşti cu sistemul de ochire, mai ales dacă vii din zona shooter-elor cu gloanţe.
Prevăd o pată mov pe uniforma aia roşie
Jocul este 100% gratuit, iar pentru a te putea conecta pe unele servere vei avea nevoie de un cont (prin intermediul căruia poţi şi să te alături unui clan). Jocul îl descarci de pe site-ul oficial.

Happy gaming!