duminică, 17 octombrie 2010

Clementine aduce suport pentru versuri

Ultima versiune în dezvoltare a Clementine aduce (în sfârşit) suport pentru afişarea versurilor. Pe lângă acest amănunt se mai regăsesc şi alte noutăţi, cum ar fi un sidebar aspectuos cu ajutorul căruia vom schimba conţinutul zonei de informaţii din stânga.

Dacă eşti pe Ubuntu şi vrei suport pentru versuri în Clementine, va trebui să introduci PPA-ul oficial al dezvoltatorilor Clementine. Pentru aceasta execută în terminal următoarele comenzi:


sudo add-apt-repository ppa:me-davidsansome/clementine-dev
sudo apt-get update && sudo apt-get install clementine

 După executarea acestui set de comenzi, noua versiune a Clementine va apărea în meniu, la categoria "Multimedia". Pentru afişarea versurilor doar porneşte o melodie şi selectează Song info din sidebar-ul aflat în partea extremă-stânga a ferestrei player-ului. Dacă sidebar-ul ţi se pare prea incomod, îi poţi schimba aspectul dând click dreapta pe el şi selectând unul din opţiunile meniului contextual.


Versurile melodiilor sunt preluate dintr-o listă de site-uri definită în preferinţele programului. Dacă se găsesc mai multe site-uri ce conţin versurile melodiei în curs de redare acestea vor apărea în listă ca un buton care va extinde  sau restrânge textul versurilor. La schimbarea melodiei, tranziţia între versuri se face printr-un frumos efect de blur aplicat asupra textului. Deşi precisă, uneori căutarea versurilor durează prea mult dar - hey - e doar o versiune development a aplicaţiei, deci ne putem aştepta la orice disfuncţionalităţi.




1 comentarii :

Anonim spunea...

imi place Clementine, numai ca chestia aceea cu sunetul de ploaie nu prea funccioneaza se intrerupe de multe ori.Ubuntu 10.10