luni, 5 iulie 2010

Clementine 0.4, player-ul care aduce ploaia

Ştiu că am mai scris despre acest player audio, dar acesta merită toată atenţia de vreme ce e singura continuare remarcabilă a lui Amarok 1.x. În caz că nu aţi aflat încă, Clementine a ajuns la versiunea 0.4, acesta putând fi descărcat de pe pagina proiectului. Spre deosebire de Amarok 1.4, e disponibil pentru Windows, Linux şi MacOS X. Utilizatorii de Ubuntu şi Fedora au privilegiul de a găsi, tot pe pagina oficială a proiectului, pachete pentru distribuţia lor.

Acum, ce aduce nou această versiune? Printre cele mai remarcabile îmbunătăţiri se numără căutarea în listă, suport pentru ProjectM (despre care am scris acum câteva zile), suport pentru playlist-urile în format M3U, PLS, XSPF şi ASX, posibilitatea de a adăuga directoare întregi în playilist-uri şi altele. Lista completă a îmbunătăţirilor o puteţi găsi aici (engleză).

O noutate foarte interesantă pe care o aduce noua versiune de Clementine este posiblitatea de a adăuga pe fundal un sunet ce simulează o zi ploioasă, funcţie care va fi iubită cu precădere de cei ce ascultă jazz. Sunetul este preluat de pe http://www.rainymood.com/, opţiunea regăsindu-se în meniul Extras -> Rain.

Următoarea versiune de Clementine va aduce ceea ce îmi mai lipseşte pentru a da apt-get remove amarok14: suport pentru descărcarea şi afişarea de versuri. Can't wait :)