luni, 25 ianuarie 2016

Cum să faci Alt-Tab printre ferestre pe OSX

Spre deosebire de cum suntem obișnuiți pe Windows și Linux, OSX nu folosește un model de interacțiune ce se bazează pe ferestre ci unul care se bazează pe documente, unul din efectele acestui lucru fiind acela că Command+Tab în acest sistem de operare nu va schimba fereastra activă ci aplicația activă. Deși există o cale de a comuta și între ferestrele unei aplicații (Command+`) aceasta tot nu oferă același rezultat precum o face Alt+Tab pe Windows.

Dacă modelul folosit de OSX e mai util sau nu iese în afara scopului acestei postări așadar hai să vedem cum putem "corecta" acest comportament. Sunt câteva soluții iar una dintre ele este HyperSwitch care poate fi descărcat în format .zip de aici apoi mutat pur și simplu în Applications după dezarhivare.

Din motive de securitate prima dată va fi necesar să rulăm aplicația prin intermediul opțiunii Open din meniul contextual (cel care apare la click-dreapta pe iconul aplicației).


Permitem aplicației să folosească funcțiile de accesibilitate ale sistemului de operare după care, după o fereastră ce ne informează că HyperSwitch este în variantă beta, ni se prezintă fereastra de configurare. Implicit aplicația evită să suprascrie scurtătura din OSX pentru schimbarea între aplicați folosind în schimb combinația de taste Option+Tab pentru a schimba fereastra activă. Dacă doriți însă să folosiți Command+Tab pentru asta puteți schimba acest lucru de la secțiunea Activate the window switcher for all windows. De asemenea nu uitați să bifați Run HyperSwitch in the background dacă doriți ca aplicația să ruleze în fundal și totodată să pornească deodată cu sistemul de operare.

Happy window switching!


1 comentarii :

Anonim spunea...

Ai abandonat Tv Maxe? Daca se poate nu-l abandona. Pt cei plecati din tara este f important. Daca te uiti peste el o data la doi ani ca sa mearga cu noul LTS cred ca este suficient. Pe 14.04 merge f bine insa pe 16.04 nu functioneaza.

Multumesc!