joi, 16 octombrie 2014

Fabrica de Discounturi

Logo-ul site-ului
fabricadediscounturi.ro
Nu m-am mai uitat la TV de ceva timp dar am auzit că zilele astea este difuzată o reclamă la un site ce promite discount-uri deosebit de mari la unele produse. Site-ul în cauză se numeşte Fabrica de Discounturi şi a trezit suspiciunea unora convinşi de faptul că asemenea reduceri nu se pot traduce decât prin cuvântul "ţeapă" în timp ce în cealaltă tabără se află cei ce deja au dat comandă şi acum aşteaptă să le sosească produsele acasă.



Printre argumentele aduse de sceptici se numără faptul că singurul mod de plată disponibil este cel cu cardul, că site-ul este făcut în grabă având Wordpress la bază, că deţinătorii firmei din spatele site-ului provin din ţări ce nu permit extrădarea cetăţenilor pe motive de infracţiuni economice (ceea ce înseamnă că nu vor putea fi traşi la răspundere în România în caz că totul e o mare păcăleală) şi că unii din termenii şi condiţiile prezentate de site sunt dubioase:
Livrarile se vor efectua, in medie, in 3-4 saptamani de la incheierea campaniei. In cazul in care produsul va fi livrat cu depasirea termenului susmentionat, FABRICA DE DISCOUNTURI va informa Clientul prin E-mail, in termen de 30 de zile de la incheierea campaniei cu aplicarea prevederilor art. 7.7.3, caz in care, Clientul nu poate renunta la comanda.
De asemenea conform aceluiaşi document dacă clientul îşi anulează comanda acesta nu îşi va primi banii înapoi.

Valul de suspiciune iscat pe internet a degenerat cu decizia procesatorului de plăţi Libra Internet Bank S.A. de a bloca platforma de plată până la clarificarea deplină a activităţii pe care site-ul o desfăşoară. Site-ul nu mai permite momentan achiziţia de produse însă spune că începând cu data 25 de octombrie va fi posibilă plata la livrare a produselor.

Cel mai amuzant lucru? Că Utok declară că nu a furnizat niciun produs către firma ce deţine site-ul Fabrica de Discounturi, ceea ce înseamnă că cei ce le vând ori le-au achiziţionat prin intermediari (caz în care e dubios că mai e loc şi de reduceri) ori - cel puţin pe moment - vând blana ursului din pădure.