luni, 19 mai 2014

TV-Maxe 0.10 - de data asta pe bune

Trebuia să fie publicat acum mult mai mult timp, dar câteva buguri la serverul de Petrodava plus lipsa de timp şi faptul că m-am concentrat mai mult pe viitoarea versiune pe Qt a TV-Maxe m-a făcut să tot amân data lansării. Într-atât de mult încât de la o vreme chiar mă gândeam să nu mai scot 0.10 şi să revin direct cu versiunea de Qt, dar asta ar fi durat prea mult timp iar Petrodava era mult prea puţin testat.

Aşa că iată, versiunea 0.10 a aplicaţiei TV-Maxe este aici şi aduce o groază de îmbunătăţiri (deşi e o versiune cu număr par şi am zis că acestea nu vor avea funcţii noi, de data asta am făcut excepţie de la regulă). Printre noutăţi se numără setări de imagine per canal, o unealtă pentru diagnosticarea sistemului în vederea verificării compatibilităţii cu TV-Maxe şi suport pentru AppIndicator din Unity (şi KDE).

De asemenea să nu uităm de Petrodava, prin intermediul căruia cei ce stau prin zone cu porturi restricţionate (în special prin căminele studenţeşti) se vor putea uita la TV prin portul 80 (momentan, dacă e nevoie voi adăuga suport şi pentru alte porturi). Petrodava se mai poate dovedi util, de altfel, şi în cazul conexiunilor mai lente la internet (la ţară am un ClickNet care nu duce SopCast, dar duce Petrodava). Utilizaţi însă serviciul cu moderaţie şi doar dacă este nevoie - serverul rulează pe o instanţă de la Digital Ocean care nu are nici prea mult trafic la dispoziţie şi nici putere prea mare de procesare. În curând voi publica şi sursele serverului, doar să le mai curăţ puţin şi să verific eventualele găuri de securitate.

De asemenea lista de canale se sincronizează (parte din ea) cu canalele de pe streams.magazinmixt.ro, prin bunăvoinţa administratorului respectivului site, ceea ce înseamnă că de acum numărul de canale offline ar trebui să fie mai redus.

V3n3RiX deja îşi pune la punct PPA-ul aşa că noua versiune va apărea în cel mai scurt timp şi prin canalele de update a celor ce îl folosesc în sistemele lor. Astea fiind spuse, spor la download - şi grăbiţi-vă, mai sunt mai puţin de două ore până la un nou episod din Game of Thrones.

38 comentarii :

cahuleanu spunea...

Dar cum pot controla aplicația cu telefonul? Am văzut că e un http remote control, dar ce trebuie mai exact să fac, ca să pot controla aplicația cu un telefon cu android și Wi-Fi?

Ovidiu spunea...

Te conectezi cu un browser web la IP-ul calculatorului pe care rulează TV-Maxe şi pe portul specificat în setări (8080, by default)

Andrew spunea...

Multumesc Ovidiu pentru update si multumesc si lui V3n3RiX pentru PPA, as usual :)

cahuleanu spunea...

Dacă iau IP-ul calculatorului și intru, ajung la setările routerului. Dacă schimb și proxy, pur și simplu nu se încarcă nicio pagină. Alte idei?...

Ovidiu spunea...

Dar telefonul şi calculatorul sunt în aceeaşi reţea? Dacă da, fii sigur că introduci adresa internă a calculatorului, nu pe cea pe care ţi-o arată pe site-uri gen whatsmyip.org.

Dacă nu, probabil va trebui să faci port forwarding de pe router.

cahuleanu spunea...

Eu fac așa: instalez naked browser pro și proxydroid, în care intru și schimb doar opțiunea proxy (8080) și activez. Ifconfig îmi spune că wlp2s0 are ip-ul 192.168.0.33. Deschid browserul și încerc să intru pe 192.168.0.33. Page not found. Unde greșesc? Mai e nevoie de ceva? Mulţumesc.

Ovidiu spunea...

Nu trebuie să intri prin proxy. Intri direct pe http://192.168.0.33:8080

wekend04 spunea...

Buna Ovidiu . Sunt weekend04 de pe www.programepc.com/linux-2. Tv-maxe este ok. Pymaxe insa nu vrea sa mearga pe 14.04 datorita celor 2 fisiere lipsa libavcodec52 si libavcodec53. Am incercat diverse variante insa nu reusesc sub nici o forma sa il pornesc. Ai vre-o solutie? Multumesc mult anticipat.

Ovidiu spunea...

Salut,
Cât de curând (poate astăzi) voi actualiza şi pachetele pentru Ubuntu 14.04. Mulţumesc de notificare

cahuleanu spunea...

Merge perfect! Ar fi bine să pot utiliza și sleep așa. Oricum, mulţumesc mult și aștept 0.10 pe arch. Poate văd mai puține canale inactive și o stabilitate mai bună.

robert spunea...

Salut! Pe Ubuntu 14.04, tv-maxe 0.9 merge cu desincronizare intre sunet și imagine. Testat pe laptop și pe desktop, schimbat playerele din setări fără nici un rezultat...
Ai făcut o treabă faină cu tv maxe 0.10! Mulțumesc.

cahuleanu spunea...

Când vedem 0.10 și pentru Arch?

Anonim spunea...

buna treaba cu tv maxe doar ca eu care utilizez ubuntu 14.04 (parca) de 2 zile nu reusesc sa vad nimic, doar aud. deci care ar fi problema si rezolvarea ei? la diagnosic spune ca : RTMPDump:FP10 patch not present, LIRC was not found, FFMPEG not available. inutil sa spun ca chineza ar fi mai de inteles pt mine, dar ''place la mine'' ubuntu. foarte mult. daca as primi si un raspuns....am vazut pe pagina voastra de fb ca cineva a zis ca e simplu dar nu da detalii. cu respect

Unknown spunea...

Pymaxe tot nu merge datorita acelorasi dependinte nesatisfacute in 14.04. In loc de libavcodec52 si 53 cerute de program, Trusty are libavcodec54...si nu vrea Pymaxe nici sa-l impusti sa mearga.
Asteptam rezolvarea Ovidiu.te rugam... ca ne-am obisnuit cu programul.Multumim

weekend04 spunea...

Ovidiu, am reparat eu dependintele pentru Pymaxe in Ubuntu 14.04. Puteti descarca fisierul de aici:

http://8ap2polmcr.1fichier.com/

weekend04 spunea...

Ca sa mearga insa si Pymaxe si tv-maxe , deoarece lipseste oficial din 14.04, trebuie insa sa instalati initial ffmpeg pentru 14.04 cu urmatoarele comenzi:

sudo add-apt-repository ‘deb http://ppa.launchpad.net/jon-severinsson/ffmpeg/ubuntu ‘”$(cat /etc/*-release | grep “DISTRIB_CODENAME=” | cut -d “=” -f2)”‘ main’

sudo apt-get update

sudo apt-get install ffmpeg

weekend04 spunea...

Ovidiu, te rog sa ma scuzi ca am intervenit. Am testat diverse chestii si se pare ca daca inlocuim toate librariile ffmpeg cu libav-tool ce este in soft center nu mai necesita alte instalari, nici chiar ffmpeg si instaleaza automat dependenta. merge aceasta varianta in xubuntu si mint17. Ramane la latitudinea ta sa alegi varianta optima si oricum trebuie testata mai mult.
fisierul pymaxe de aici
http://rkepcs3h4i.1fichier.com/

weekend04 spunea...

De fapt linai de dependente ar trebui sa arate asa ca aici ca sa mearga pe toate distributiile.Asta ar fi varianta buna si completa:

http://w52xf9c5as.1fichier.com/

multumesc de atentie.

Adrian spunea...

Totuși, videoclipurile la Pymaxe nu funcționează. Ce este de făcut?

weekend04 spunea...

@ Adrian...Ce distributie ai Adrian? Merg doar unele clipuri sau nu merge niciunul? Ai instalat totusi ffmpeg? Atentie sa nu fie o problema de protectie a drepturilor de autor de la you tube, mai ales daca esti in Italia sau Spania... acolo sunt blocate toate clipurie ce nu au drept de difuzare.

Adrian spunea...

Nu merge niciun videoclip. Este instalat ffmpeg pe Xubuntu 14.04 și sunt din România.

weekend04 spunea...

@ Adrian. Instaleaza libav-tools, vlc si m-player din soft center sau cu synaptic

Adrian spunea...

Sunt deja instalate.

weekend04 spunea...

@adrian...Dezinstaleaza-l complet, cu comenzile
sudo apt-get remove pymaxe
si
sudo apt-get autoclean pymaxe
apoi urmeaza procedura de aici
http://www.programepc.com/install-on-ubuntu-14-04/
pas cu pas folosind pentru instalare fisierul din articol (nu altul). Daca nici dupa ceea tot nu merge , atunci este alta cauza si da-mi de stire in articol la comentarii ca sa nu monopolizam discutia aici la Dvidiu pe blog. oricum imi cer iertare ca am facut-o dejam insa cu bune intentii. O zi buna

Adrian spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Adrian spunea...

Funcționează acum datorită pachetului gstreamer0.10-ffmpeg_0.10.13-5ubuntu1~trusty2_amd64.deb pe care l-am tirat de aici: https://launchpad.net/~mc3man/+archive/trusty-media/+build/5803642 !

Thanks, dude!

Daniel spunea...

Salut Ovidiu, mulțumesc pentru noua versiune.

Câteva probleme pe care le-am găsit:
1. La adăugarea unui canal nu se pot pune mai multe adrese de stream (URL-uri), poți să adaugi această opțiune? Ar putea fi separate prin virgulă sau fiecare pe câte un rând.
Am găsit pe net mai multe adrese pentru un canal și a trebuit să îl adaug de 4 ori cu nume diferite.
2. Raportul de aspect (aspect ratio) nu se salvează pentru toate canalele.
Clic dreapta pe video - Video settings - Aspect ration 16:9 in cazul meu - Save for all channels. Salvează doar pentru canalul curent.
3. Ar fi bine atunci când se așteaptă încărcarea unui program în fereastra de video să fie afișat și numele canalului pe lângă TV-MAXE 0.10. E util mai ales când folosești un mouse wireless la distanță și încerci să nimerești un anumit canal.

Putem actualiza lista de canale, mai ales adresele canalelor ? Dacă da, cum ?

Numai bine.

Unknown spunea...

Nu se poate instala pe Arch/Manjaro-KDE :(
/tmp/yaourt-tmp-kyller3030/aur-tv-maxe/./tmp.duRPGZSLvP: line 21: syntax error near unexpected token `}'
/tmp/yaourt-tmp-kyller3030/aur-tv-maxe/./tmp.duRPGZSLvP: line 21: `}'
==> ERROR: Failed to source /tmp/yaourt-tmp-kyller3030/aur-tv-maxe/./tmp.duRPGZSLvP
Unable to read PKGBUILD

stressat spunea...

Merge instalat și pe Arch dacă se modifică PKGBUILD-ul după cum e specificat pe pagina pachetului din AUR (comentariile lui cda).
https://aur.archlinux.org/packages/tv-maxe/

http://i.imgur.com/LHuALtd.png
http://i.imgur.com/s0fI1p3.png

cahuleanu spunea...

Subscriu la cele spuse de Daniel. Ar fi utilă și posibilitatea editării canalelor predefinite. Gen click dreapta / edit channel. Și de ce la bibisi noligi merge digi film?

Adriana Cristea spunea...

Buna ! in xbmc merge?

Anonim spunea...

In Ubuntu 14.04 cu gstreamer0.10-ffmpeg instalat din ppa:mc3man/trusty-media, tv-maxe merge mizerabil cu playerul intern GStreamer, sunetulfiind decalat fata de imagine cu 3-4 secunde (sunetul inaintea imaginii). Nu merge bine decat cu VLC-tvmx.
De asemenea in lista http://tv-maxe.org/subscriptions/Romania.db
sunt streamuri ce nu mai sunt active de un an cum ar fi Animal Planet. De ce le mai tii acolo? Doar asa ca sa dea bine la ochi si sa nu se vada ca e cam goala lista aia?

Anonim spunea...

Am gresit cand am afirmat in comentariul anterior ca in Ubuntu 14.04 tv-maxe merge bine cu playerul intern VLC-tvmx.
Merge mizerabil!!!
Nu se poty folosi reglajele de lumina/contrast/culoare, se intrerupe foarte des caci de multe ori uploadul e mai mare decat downloadul, dispare sunetul, etc. Mi s-ar putea spune ca intreruperile si disparitia sunetului se datoreaza sopcast.
Nu este adevarat, acelasi stream rulat in XBMC cu plugin-ul celor de la magazinmixt.ro, merge impecabil.

marius spunea...

salutare sunt mai nou pe aici si incepator pe linux am auzit de aceasta aplicatie si am trecut rapid la linux special pentru asa ceva sunt foarte multumit si mandru de ce ai realizat ovidiu felicitari eu am ubuntu 10.04 si aplicatia tv maxe 0.8 am observat ca exista o varianta mai noua 0.10 as vrea sa stiu cum pot trece la ea ca nu ma descurc si daca ma poate careva ajuta va multumesc

Unknown spunea...

Salut!
Sunt lucrează în prezent, pe o lista de canale pentru TV-Maxe.
De asemenea, am dori să integreze un Ghid TV pentru aceasta canale.
Este posibil, că poți să-mi spui cum ai furniza informatiile Ghid, așa că am să le pot pune în aplicare? (am de gând să găzduiască acest EPG, ca tine).

Salutari

sandul spunea...

canal Dolce sop://broker.sopcast.com:3912/151952 sau 256030

Unknown spunea...

Am instalat programul tv maxe dar lista cu canale e goala si am dat refresh !
Ce trebuie sa fac ?
Am versiunea 0.09

Cristian spunea...

Când apare o versiune nouă?