sâmbătă, 15 februarie 2014

Service-ul şi cel.ro

Despre cel.ro citisem nu neapărat de bine, mai ales în privinţa service-ului lor, aşa că atunci când am cumpărat de la ei un ZTE Grand X V970 (pe care îl dădusem fratelui meu) mă rugam de toţi sfinţii să nu se strice şi să fie nevoie să îl trimit în garanţie. Dar de ce ţi-e teamă de aia nu scapi, aşa că telefonul într-o zi n-a mai vrut să pornească şi m-am văzut în postura de a-l împacheta şi a-l expedia pentru a fi reparat (e prima dată când am trimis un produs cumpărat de pe un magazin online în garanţie).

Cei de la cel.ro trimiseseră în pachet un certificat de garanţie de la QuickService care spunea că e suficient să completez o cerere de service pe site-ul lor (a celor de la QuickService) iar ei vor trimite curierul să îmi ridice pachetul şi să îl trimită la ei (în Baia Mare), totul pe banii lor. Lucru care s-a şi întâmplat, două zile mai târziu am fost sunat de curier care mă aştepta în faţa sediului firmei unde lucrez să îi dau pachetul. După un weekend şi o zi văd pe site-ul lor că pachetul a fost recepţionat şi în mai puţin de 15 secunde (!) "fişa service a fost soluţionată". Trag concluzia că telefonul ori îşi revenise cumva pe drum, ori nu le-a plăcut ceva la el şi au anulat garanţia, ori nu l-au mai reparat. Aşa că a doua zi îl primesc înapoi alături de o înştiinţare că produsele ce nu sunt achiziţionate de la nu-mai-ştiu-ce-magazin-din-Baia-Mare nu vor fi reparate şi vor fi expediate înapoi pe cheltuiala clientului. Lucru ciudat, curierul nu mi-a cerut niciun leu când mi-a returnat pachetul.

A doua zi îi contactam pe cei de la cel.ro care îmi spun că lor trebuia să le trimit pachetul (LOL) aşa că l-am expediat din nou (pe banii mei, să fiu sigur de o treabă), de data asta către Bucureşti. După cam o săptămână primesc email că produsul meu a fost creditat şi că trebuie să îmi aleg alt telefon de banii ăia. Nu a fost mare tragedie, având în vedere că pentru fratele meu ZTE-ul s-a dovedit a fi mai mult "a pain in the ass" (deseori era lent şi nu prea era zi în care să nu trebuiască a-i scoate bateria din cauză că se tot bloca). Mai plăcut a fost faptul că cei de la cel.ro s-au dovedit suficient de maleabili încât să fie de acord să îmi trimită un telefon mai scump, iar eu să plătesc doar diferenţa de bani.

Overall, experienţa cu service-ul cel.ro a fost bună, singurul reproş pe care pot să-l aduc fiind acela că după ce am trimis mail-ul cu telefonul pe care îl vreau în schimb nu am mai primit absolut niciun răspuns, fiind luat prin surprindere de SMS-ul de la Fan Courier care spunea că voi fi contactat pentru ridicarea pachetului. Nu vreau să se creadă că acest articol ar fi unul plătit: l-am scris mai mult datorită faptului că cel.ro au un deficit de imagine fix aici, pe partea de service. Nu recomand şi nici nu sugerez cuiva să cumpere sau să nu cumpere de pe acel magazin online (eu nu mă aleg cu nimic, nici măcar nu sunt client fidel al lor, preferând mai mult PC Garage care au transport gratuit indiferent de costul total al produselor pe care le achiziţionez), dar băieţii merită menţionaţi pentru felul cum au gestionat problema mea.