luni, 26 iulie 2010

Muzică gratis

Nu, nu e vorba de muzica pe care oricum o descărcăm gratis de pe site-urile de profil, în loc să o cumpărăm, şi nici de progrămele care fac acest lucru pentru noi. Voi vorbi acum despre muzica 100% gratis, muzică lansată sub licenţă Creative Commons (sau alte licenţe "libere"), muzică pe care poţi să o descarci, să o asculţi şi să o dai mai departe prietenilor fără teama că mâine vei găsi o citaţie în cutia poştală prin care eşti acuzat de comiterea de furt intelectual.

Primul loc de plecare când vine vorba de acest tip de muzică este Jamendo. Aici este rampa de lansare a multor artişti şi vei găsi multă muzică de calitate, de genuri care de care mai diverse. Printre cei care îmi plac se numără Sean Fournier, Tryad, Pornophonique şi, mai nou, Jemex (pe ăsta tocmai ce l-am descoperit).


Dacă vă gândiţi că artiştii români sunt prea lacomi ca să îşi lanseze muzica sub acest tip de licenţă, aflaţi că există şi compatrioţi de-ai noştri care şi-au lansat muzica gratuit. De exemplu, îl avem pe BlacKiss iar cei de la Hi-Q au şi ei câteva melodii lansate sub CC, cum ar fi Eu+Tu=Iubire sau Mor de dor.



1 comentarii :

Cassy spunea...

Si de cele mai multe ori sunt melodii facute in fruity loops :))