duminică, 15 februarie 2009

Google Chrome pentru Linux vine în Iunie

La lansarea browserului Chrome, Google a promis utilizatorilor de Linux şi Mac OS X că o versiune a acestuia va fi disponibilă şi pentru aceste platforme. Însă Google Chrome pentru Linux, respectiv Mac OS X întârzie, iar utilizatorii sunt din ce în ce mai nerăbdători.

Se pare că, spre deosebire de Picasa, Google Chrome va fi o aplicaţie 100% nativă, ceea ce înseamnă că nu va fi rulată prin intermediul unui soft de emulare. Versiunea de Linux se va folosi de GTK+ pentru afişarea interfeţei grafice, ceea ce înseamnă că aspectul browser-ului se va integra cu tema din Gnome. De fapt, acesta este lucrul care întârzie cel mai mult versiunea Linux a Google Chrome, iar acest lucru se aplică şi în cazul versiunii de Mac OS X. Având în vedere că Google Chrome este o aplicaţie Open-Source, este foarte posibil să avem şi o versiune a sa scrisă în Qt, dar nesuportată oficial de Google.

Versiunea Google Chrome pentru Mac începe deja să prindă contur, iar Google speră să poată să ofere publicului larg versiunile de Mac OS X şi Linux începând cu luna iunie a acestui an.

3 comentarii :

Anonim spunea...

Nu stiu ce sa zic despre Chrome. S-a facut ceva in privinta securitatii si intimitatii utilizatorului pe internet?

Anonim spunea...

http://www.srware.net/en/software_srware_iron.php

Ovidiu spunea...

Nu stiu, dar ma indoiesc :))