Home | Software | Linux | Windows | Mobile | Gura Humorului |
luni, 2 mai 2011
Motorola V980
Scris luni, 2 mai 2011 , 10:31 , de Ovidiu
Sursa: cauti.ro |
Utilizez acest telefon cam de două luni în special pentru a accesa internetul (pentru asta îmi folosesc mie telefoanele, în general), timp îndeajuns încât să îmi fac o părere despre acesta. Dar să trecem rapid în revistă ce capabilităţi are acest telefon. Telefonul este unul cu clăpiţă, are două camere video (una frontală şi una în spatele display-ului), două ecrane (unul de 176x220 pixeli, iar celălalt de 96x80 pixeli), suport pentru carduri de memorie MicroSD şi un jack de 2.5 mm pentru conectarea căştilor. Să nu uităm însă de marile minusuri ale acestui telefon: lipsa suportului pentru tehnologia Bluetooth sau IrDA, un browser web rudimentar, suport prost pentru aplicaţii JAVA. Telefonul este brănduit din cap până în picioare cu sigla Vodafone, V980 fiind de fapt un model creeat special pentru acest operator de telefonie mobilă.
Din prima vedere îţi dai seama că scopul principal al acestui telefon este cel de videotelefonie, aspect la care telefonul tinde să exceleze. Cu toate acestea, ăsta e cam singurul aspect prin care telefonul iese în evidenţă, în rest acesta primind un calificativ de mediocru spre nesatisfăcător. Primul lucru care dezamăgeşte la acest telefon este autonomia. Telefonul nu rezistă mai mult de două-trei zile în standby, fără a necesita încărcare. Pe deasupra mereu întâmpin probleme cu el la încărcare, fiind nevoit să îl ţin închis pentru ca bateria să se poată încarca complet (deşi acest lucru s-ar putea să fie un defect la telefonul meu). Camerele video sunt de o calitate slabă, fotografiile făcute cu acestea având un aspect pixelat atunci când sunt afişate (pe telefon) la dimensiunea lor normală. De asemenea fotografiile tind să aibă o tentă gălbuie, asemănător fotografiilor făcute în prezenţa unui bec cu incadescenţă. Aş fi vrut să postez aici o fotografie făcută cu camera foto a telefonului, însă lipsa suportului Bluetooth din partea telefonului sau a unui cablu de date m-au împiedicat să fac acest lucru.
Software-ul telefonului este de asemenea extrem de instabil. Am avut parte de zeci de crash-uri în timpul utilizării, deşi nu s-au făcut intervenţii la nivelul acestuia. Pe deasupra, deseori ecranul extern pare să "îngheţe" uneori, informaţiile afişate pe acesta nemaifiind actualizate. Un lucru foarte grav, zic eu, având în vedere că mulţi îl vor folosi pentru a se uita cât este ceasul. Meniurile sunt destul de inestetice, oferindu-ţi impresia că ai onoarea de a testa unul din primele telefoane cu ecran color. Ţin să precizez că meniul Settings este destul de prost organizat, uneori fiind nevoie să cotrobăi prin el ca să găseşti o setare pe care ai nevoie să o modifici. De asemenea nu există acele "help"-uri pe care le găsim în telefoanele Nokia sau Sony Ericsson, cu toate că în setări se găsesc termeni destul de tehnici, cum ar fi DTMF sau Set standby app. Memoria internă de care dispune telefonul este de 3,51MB.
Majoritatea aplicaţiilor şi jocurilor JAVA vor fi incompatibile cu acest telefon deoarece Motorola a ales să folosească mapări diferite de restul producătorilor pentru tastele direcţionale. Un mare minus, zic eu, având în vedere faptul că în ziua de azi aplicaţiile joacă un rol important chiar şi pe aceste telefoane ce nu intră în categoria smartphone-urilor. De fapt, ca utilizator al aplicaţiilor pe mobil, pot să spun că Motorola V980 e unul din cele mai proaste telefoane din această categorie pe care am avut ocazia să pun mâna, mai ales ca telefon 3G. Cu toate că stă prost când vine vorba de JAVA, trebuie scos în evidenţă un plus al acestui telefon: suportă suspendarea aplicaţiilor JAVA saum mai pe limba tuturor, aplicaţiile pot fi minimizate. Cu toate acestea telefonul nu suportă multitasking iar cantitatea de memorie RAM disponibilă aplicaţiilor este destul de mică.
În încheiere mai trebuie precizat că telefonul vine cu suport pentru e-mail, are funcţii precum calendarul sau alarme şi suport pentru clipuri video şi .mp3-uri. Pe părţile laterale ale telefonului se vor regăsi două butoane pentru volum, un "super-key" precum şi un buton dedicat camerei video. Deşi este un telefon cu clăpiţă se va resimţi lipsa unei funcţii de blocare a tastelor, tasta pentru cameră fiind expusă apăsărilor accidentale atunci când ţii telefonul în buzunar. Funcţiile exotice lipsesc din acesta, având în vedere faptul că telefonul este unul destul de vechi, fiind lansat în anul 2004. Cu toate acestea Motorola V980 este candidatul ideal pentru cel mai prost telefon 3G şi ar trebui achiziţionat doar dacă vrei neapărat un telefon cu capabilitatea de a efectua apeluri video, însă nu ai destui bani pentru un telefon mai bun.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
2 comentarii :
"este candidatul ideal pentru cel mai prost telefon 3G" genial :)) iti dau un 6110n ce zici, iti arde sa te joci cu el? :))
vreau sa punctez ca nu telefonul este de vina pentru incarcare luii numai inchis ci incarcatorul care nu are suficetii amperii,, este un telefon care cosuma foarte multa energie eletrica chiar si in stay by,,, eu zic ca asta este principalul minus
Trimiteți un comentariu