sâmbătă, 14 martie 2009

Conficker te poate afecta şi pe tine

Virusul Conficker (cunoscut şi ca Downadup) este hit-ul IT al ultimilor ani, acesta reuşind să înfecteze milioane de PC-uri într-un timp destul de scurt. Desigur că sistemul de operare Windows este gazda perfectă pentru acest virus, oferindu-i acestuia compatibilitate 100% şi o găurică de securitate cât să afecteze PC-urile din cadrul Marinei Franceze şi chiar cele ale penitenciarelor din România. Datorită vitezei cu care acesta s-a răspândit, producătorii de antiviruşi (n-)au reuşit, ca de obicei, să le protejeze PC-urile clienţilor lor oferind la timp soluţii pentru eliminarea acestui virus (soluţie care a venit abia acum câteva zile).

Lăsând gluma la o parte, aflaţi că echipa din spatele BitDefender este prima care a reuşit să pună la punct o unealtă de eliminare a acestui worm, unealtă care din fericire pentru utilizatorii de rând este disponibilă gratuit la http://www.bdtools.net/. Există şanse majore ca şi PC-ul tău să fie infectat, aşa că dacă ai întâmpinat probleme în special cu serviciul RPC (Remote Procedure Call) nu ar strica să te scanezi şi tu împotriva acestui virus.

În final vă propun să vizionaţi un scurt clip publicitar care reflectă foarte bine situaţia securităţii oferită de mult-iubitul Windows:


Şi un comentariu de pe pagina de pe YouTube a acestui clip, în care se explică dificultatea Linuxului faţă de Windows:
People who yell "Linux is for geeks!" should spent the same amount of time & effort getting to know Linux, as they did on Windows.

3 comentarii :

Roxana spunea...

am auzit de virusul asta. ti-am zis ca iubesc windows si voiramane cu el in suflet, nu? :))

Anonim spunea...

Stainz!! :)) Eu momentan am windows pe desktop, ca programele de la scoala nu merg pe linux, din pacate. Sa nu zic de faptul ca nu merg nici programele de modding, fara alea sunt mort. Windows va ramane in sufletele tuturor ca nu cred ca exista om care la primul sau contact cu un pc sa nu fi folosit windows. Imi aduc aminte de windows 3.1, era prin '97-'98, din cate imi amintesc. Incetul cu incetul trec din ce in ce mai mult spre linux...

Ovidiu spunea...

Important e ca incet-incet mutarea se face, iar daca numarul de utilizatori Linux creste, va creste si interesul dezvoltatorilor de aplicatii in a-si porta porgramele pe Linux, ceea ce inseamna ca programele de la scoala s-ar putea sa mearga si pe Linux peste cativa ani. Btw, cu Wine ai incercat?