marți, 26 mai 2015

Moto G (2014) Dual

Poză reală şi de calitate îndoielnică
a dispozitivului
Acum aproape un an deveneam deţinătorul unui Moto G, varianta cu Dual-SIM. Încântat de felul cum s-a comportat telefonul (mai puţin când a apărut update-ul la Android 5.0.2 pentru el - să nu faceţi update la această versiune!) am zis să încerc şi varianta din 2014 a acestuia. Din nou, nici de data asta nu va fi un review lung, mai ales că telefonul e asemănător cu ediţia precedentă.

Nu sunt diferenţe foarte mari între ediţia a doua şi ediţia precedentă. Hardware-ul e foarte asemănător, cu acelaşi procesor, aceeaşi unitate de procesare grafică şi aceeaşi cantitate (deja insuficientă) de RAM. Moto G2 e simţitor mai mare, vine cu un slot pentru carduri MicroSD de până la 32GB, cu o pereche de difuzoare stereo dispuse deasupra şi dedesubtul ecranului şi cu două camere foto îmbunătăţite, cea principală având acum opt megapixeli (de la 5MP) iar cea secundară doi (de la 1.2MP în ediţia anterioară). E ironic, că dacă e să iau în calcul toate dispozitivele înzestrate cu aşa ceva, în momentul de faţă am mai multe camere foto în cameră decât prize...

În ciuda dimensiunii mai mari a telefonului şi aşadar a ecranului, rezoluţia acestuia din urmă a rămas aceeaşi. Asta înseamnă un display de calitate mai proastă decât a ediţiei precedente (deoarece pixelii sunt mai mari), deşi la o utilizare normală nu se observă vreo diferenţă. Camera foto a suferit şi ea îmbunătăţiri pe lângă numărul de megapixeli în plus; spre deosebire de ediţia precedentă cu care îmi era ruşine să fac o poză, cu Moto G2 pozele ies cât de cât decent.

În rest telefonul pare să mai aibă în plus un giroscop (am reuşit şi să fac o "fotosferă" cu el însă a ieşit dezamăgitor cumva) şi o construcţie ceva mai solidă (mufa de la căşti pare mai de "încredere" faţă de Moto G 2013). Difuzoarele încorporate scot un sunet frumos iar sunetul din căşti e la fel de bun precum în ediţia precedentă.

Singurul mare dezavantaj e că telefonul (cel puţin al meu) a venit preinstalat cu Android 5.0.2 care suferă de un memory leak din cauza căruia după un timp va începe să se mişte ca dracu'. Zvonurile spun că Android 5.1 urmează să apară şi pentru Moto G dar pentru că răbdarea nu e chiar o virtute pe care să o posed am trecut deja la 5.1.1 via CyanogenMOD.

10 comentarii :

Unknown spunea...

Salut. Sunt incepator in cea ce priveste programarea in python si am o nelamurire.
Dupa ce am scris programul cum il pot face sa ruleze pe orice pc chiar daca nu are python instalat . As dori acest lucru pentru windows si linux(Ubuntu).

Ovidiu spunea...

@alex alex: pe Ubuntu (și majoritatea distribuțiilor Linux) vei avea oricum Python instalat, așa că acolo nu va fi o problemă.

Pe Windows poți folosi ceva gen py2exe care va încorpora Python alături de programul tău.

Unknown spunea...

Salut din nou. Am incercat cu acel py2exe(http://www.py2exe.org/) si a mers doar pentru aplicatii super simple. De exemplu pentru urmatoarea aplicatie nu a mers : https://drive.google.com/file/d/0B81WgbtsQyrRS21DdEdLRVpXN3c/view?usp=sharing
Multumesc mult pentru ajutor.

Ovidiu spunea...

Vezi să adaugi în setup.py și ce dependințe ai nevoie pentru programul tău (în cazul de față, PyQt și toată gașca). Vezi aici: http://www.py2exe.org/index.cgi/Py2exeAndPyQt

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Multumesc mult a mers . Totusi a trebui sa mai adaug in setup.py linia "py2exe" : {"includes" : ["sip"]} petru a functiona.
Insa mai am o intrebare cu ai reusit de ai pus imaginile si celelalte file .py in directorul dist pentru a fi accesate. Mie imi merg filele.py doar daca le pun in library.zip. Iar imaginile nu reusesc sa le fac deloc sa mearga.

Anonim spunea...

Ce se intampla cu tv-maxe. Am incercat sa il instalez si nu a mers cred sa intamplat ceva cu ppa-ul.

Ovidiu spunea...

Venerix se ocupă de PPA. Dă-i un email la [email protected] cu detalii despre problema ta.

Anonim spunea...

Salut . Sunt un incepator in programare si m-am lovit de problea creerii unui kit de instare .Daca mai putea sugera o modalitate de a rezolva aceasta problema as fi foarte recunoscator. Mentionez ca programez in python 3 si compilezi codul cu cx_freeze. Stiu ca si acest compilator pote creea un kit de instalare dar nu e ce imi doresc .

vmihai spunea...

Moto G2 are acumulatorul nedetasabil, motiv pentru care mi-am luat LG G2 mini.