miercuri, 23 aprilie 2014

Afişează versurile melodiilor pe YouTube

MusixMatch e un nume mai degrabă cunoscut în lumea mobilă unde se prezintă sub forma unui player muzical al cărui punct forte este afişarea de versuri. Totuşi echipa din spatele acestuia vine şi pe desktop-uri unde, în urma unui parteneriat eşuat cu VEVO, a lansat o extensie pentru Chrome şi Chromium ce "injectează" versuri în videoclipurile melodiilor de pe YouTube, afişându-le ca subtitrări. Acestea sunt afişate folosind API-ul pentru subtitrări pus la dispoziţie de YouTube şi apelează la un mic hack prin care se face posibilă setarea acestora "on the fly", fără a fi necesar să fie setate în prealabil de cel ce a uploadat clipul video.

Dar gata cu vorbăria: extensia poate fi instalată de aici şi nu ar strica să aveţi şi un AdBlock pe lângă deoarece pluginul afişează reclamele proprii sub fereastra video (nu e prea cinstit să ascunzi reclamele, deci dacă eşti fire mai darnică poţi să le laşi să se vadă). Pentru ca versurile să fie vizibile nu uitaţi să activaţi funcţia de subtitrare din player-ul video de pe YouTube.

Update: extensia a fost eliminată din Chrome Web Store, dar o copie a acesteia poate fi descărcată de aici. Ţineţi cont că, datorită politicilor de securitate din Chrome/Chromium, e posibil să fie nevoie să salvaţi mai întâi extensia în calculator şi apoi să o instalaţi prin drag'n'drop peste tab-ul cu extensii.

Update 2: extensia a revenit în Chrome Web Store.

2 comentarii :

Anonim spunea...

Cred că postarea aceasta poti s-o stergi. Respectiva extensie nu mai exista, asa ca postarea nu mai are subiect.
An error occurred:

Item not found. This item may have been removed by its author.

Ovidiu spunea...

https://drive.google.com/file/d/0BwDzUZUAZpZnQmtOODFJQzIxMUU/edit?usp=sharing

Aici este o copie a extensiei exportată din PC-ul meu