vineri, 9 noiembrie 2012

Missing: TV-Maxe 0.09

Pentru că întreba cineva pe aici zilele trecute ce se mai întâmplă cu release-ul 0.09 al TV-Maxe (pe care l-am promis cam acum hmmm... două săptămâni), mă simt îndatorat să vin cu câteva explicaţii asupra release-ului amânat.

În esenţă TV-Maxe 0.09 e pregătit să fie lansat. A fost plugin-ul de SpiceTV care a ţinut în întârziere acest nou release dar care, după ce am cântărit puţin lucrurile, am decis să nu îl mai includ în distribuţia oficială de TV-Maxe pe motiv că necesită un cont (free) pe spicetv.ro, site cu interfaţă în română şi care ar deruta utilizatorii străini ai aplicaţiei. Aşa că no more release blocking from this point of view.

Principalul vinovat, însă, pentru întârzierea versiunii 0.09 e însuşi subsemnatul, care a decis să acorde puţin timp pentru teste înainte de a lansa oficial această versiune. Problema e că şi acest timp e oarecum insuficient deoarece serviciul consumă multe resurse (mai nou lucrez la un proiect bazat pe Django, care îmi e destul de greu de "digerat") iar timp pentru TV-Maxe îmi rămâne mai mult prin weekend-uri. Desigur, toţi cei interesaţi de viitorul 0.09 pot descărca versiunea din SVN de pe site-ul oficial şi pot testa ultimele funcţionalităţi ale aplicaţiei.

Cu toate astea spuse, scuze din nou pentru întârziere şi sper ca mult-aşteptata versiune (cu înregistrare!) să apară cât mai curând posibil.

16 comentarii :

Lupin spunea...

care a fost ratiunea pentru care ai alse SVN si nu git?

Ovidiu spunea...

Niciuna. Pur şi simplu am ales Google Code pentru a-mi găzdui proiectul (pentru că mi s-a părut mai simplu de folosit faţă de SourceForge sau Launchpad) iar ei asta ofereau by default. Acum m-ar atrage mai mult git pentru că am prins ceva experienţă cu el (de la servici) şi probabil că într-o zi cu soare oi trece proiectul pe acest sistem de version-control.

Lupin spunea...

De ce nu folosesti github, tinand cont ca TV-Maxe e open-source?

Git e scm distribuit. Eu folosesc la lucru SVN, pentru ca proiectul pe care lucrez e mai vechi decat Git-ul, si pe SVN a fost pornit, insa Git mi se pare superior SVN-ului din toate punctele de vedere.

Anonim spunea...

Bazat pe ideea ta am dezvoltat in ultimele 3 zile o aplicatie lazarus pt OSX (mac). M-am axat numai pe sopcast. Merge destul de bine dar am probleme cu back-endurile de la VLC si mplayer2. De aceea acum le utilizez numai ca aplicatii lansate separat.

Cosmin spunea...

Ovidiu ce e cu Tv-Maxe 0.09.2?

https://code.launchpad.net/~trebelnik-stefina/+archive/tv-maxe

bpmircea spunea...

are ceva în comun proiectul tău cu acesta?
Il folosesc pt a vedea canalele de aici și funcționează aproape perfect(traiesc in Tenerife/Spania)

http://www.tvenlinux.com/

Ovidiu spunea...

@Petru Mircea Butnariu - Nu am cunoştinţă de acest proiect, dar nu pare să utilizeze liste de la TV-Maxe.

@Cosmin - Probabil e cineva care a luat un snapshot din SVN şi l-a pus într-un PPA.

danitm spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
danitm spunea...

La instalarea pe un sistem care are prcesor cu APU cu grafica integrata, face sistemul imposibil sa ma porneasca. La pornire sisteml trece de bootare, apare logoul cu Ubuntu (12.04 x64) si asa ramane. Din cate am observat, tv-maxe instaleaza ca dependinte niste librarii care schimba pachete din seria "xorg" si ceva pachete legate de driver. Acum am o intrebare (dupa ce m-am uitat atent pe ce pachete instaleaza aplicatia dumneavoastra ca dependinte(unele pachete neavand nici o legatura cu scopul declarat al aplicatiei)) domnule Ovidiu Nitan, ce face "mai exact" aplicatia dumneavoastra (tinand cont si de traficul pe upload cand aplicatia dechide un canal) si de cand un media-player ca tv-maxe instaleaza pachete vrute si ne-vrute in sistem inclusiv drivere?!

Ovidiu spunea...

În mod direct TV-Maxe nu depinde de niciun pachet care să ţină de xorg (aşa cum vei vedea şi dacă vei deschide pachetul deb şi te vei uita în fişierul control al acestuia), instalarea acestora fiind probabil declanşată de o dependinţă a aplicaţiei (posibil python-virtkey).

Cât despre traficul de upload, apreciez că l-ai investigat îndeaproape, dar de vreme ce SopCast este un protocol P2P asta înseamnă că stream-ul pe care îl recepţionezi este apoi trimis mai departe altor calculatoare. Câteva informaţii (din păcate sumare) despre protocolul sop poţi afla de la http://www.sopcast.com/docs/so.html

danitm spunea...

Scuze pentru tonalitate, dar am instalat azi tv-maxe (dupe ce l-am laudat pana la cer) la cineva pe un comp' folosit pentru business & travel, si dupa ce a fost gata "installu'" am dat o curatare cu ubuntu-tweak si restart... => compu' praf, nu mai porneste... => recuperare date (firma), reinstalare Linux (Ubuntu), configurare... acu' o ora am ajuns acasa pentru o treaba de "teoretic" 5 minute...

Ovidiu spunea...

Dacă pachetul .deb îţi creează probleme poţi încerca să descarci sursele şi să execuţi tvmaxe.py cu Python 2.7 apoi să rezolvi manual dependinţele în funcţie de erorile ce le întâmpini (dar trebuie cam 10% cunoştinţe de Python pentru asta). În general s-ar putea să ai nevoie de python-imaging, restul ori sunt dependinţe opţionale, ori ar trebui să fie deja instalate în Ubuntu.

python-virtkey ar trebui să fie opţional, o să discut cu cel ce se ocupă de PPA pentru a corecta asta.

danitm spunea...

OK, multumesc frumos, si scuze inca odata pe ntru felul in care am spus-o, dar inca-s bulversat de ultimele evenimente (nu stiam cum sa-i explic omului de ce nu-i mai porneste compu' dupa ce m-am chinuit atata vreme sa-l conving sa treaca pe Linux, cu care n-a avut nici o problema de cand i l-am pus, ma exact de cand a aparut Ubuntu 12.04, acu' aproape un an).
Scuze inca o data si apreciez foarte mult raspunsurile prompte si in special munca pe care o faci pentru comunitatea Linux. RESPECT.

ioscalungu spunea...

ciao Ovidiu,am folosit tv-maxe pe ubuntu o saptamana dar a trebuit sà-l inlocuesc cu chakra di linux. am incercat in multe feluri sa instalez din nou tv maxe dar fara folos,ai putea sa ma ajuti,te rog ? locuesc in italia,merci ,iosif

ioscalungu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ioscalungu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.