luni, 25 iunie 2012

TV-Maxe şi Pymaxe iau sfârşit

Cel mai probabil. Încă mi-e neclar lucrul ăsta din ce am discutat cu angajatorii, dar se pare că vor să mă dedic 100% lor în detrimentul proiectelor open-source pe care le desfăşor. Probabil s-au referit la faptul că ar trebui ca acestea să nu-mi ia din timpul dedicat muncii? Probabil s-au referit la faptul că aş putea fura informaţii confidenţiale şi să le implementez în aplicaţiile mele? Nu mi-a fost clar, însă decizia a sunat ceva de genul: atâta vreme cât proiectele tale nu intră în conflict cu ce faci aici, e ok. Dar ar trebui să le închei.


Dacă e cineva interesat să continuie aceste proiecte, rog să mă contacteze şi va avea tot suportul meu în înţelegerea codului, adaptarea la acesta şi menţinerea proiectului. La nivel de bugfix-uri şi menţinere voi contribui şi eu dar, cel mai probabil, nu voi mai adăuga feature-uri noi.

Nope, Chuck Testa. Totul a fost o neînţelegere - problema a fost că s-a crezut, iniţial, că aş vrea să lucrez la aceste două proiecte în "timpul de lucru". Şi cum nu e cazul (oricum plănuiam să fac asta în timpul liber), totul va rămâne ca până acum (deşi s-ar putea ca dezvoltarea celor două proiecte să continuie într-un ritm mai lent, din motive de puţin timp liber).

Aaa, şi da: m-am angajat la ASSIST Software. După cel mai dificil interviu "suferit" până acum, de mâine voi începe stadiul de pregătire şi integrare în colectivul de acolo. Salariul e unul frumuşel (dar confidenţial :P), mediul şi oamenii de acolo par OK dar, cel mai important, voi lucra - în sfârşit - într-un mediu profi, pe domeniul meu. Mă cam sperie faptul că e posibil ca cunoştinţele mele să nu se intersecteze cu ce au ei nevoie pe acolo, dar timpul va lămuri toate aceste dileme ale mele.

De mâine încep. Uraţi-mi "succesuri" :)

11 comentarii :

Anonim spunea...

E cam ciudat ca un angajator sa-ti ceara sa renunti la anumite proiecte pe care le faci in TIMPUL LIBER. E de prost gust. Dar trebuie sa-i intelegem, is din Suceava.

Ovidiu spunea...

Să ştii că mulţi procedează aşa. Odată ce intri într-un cadru privat, ai acces la tot felul de tehnologii care sunt secrete... iar tu ai putea folosi aceste tehnologii în programele tale, ceea ce nu e prea cinstit, nu?

Companiile mari, cel puţin, aşa procedează.

solovastru marcel spunea...

uff ... pacat ca nu poti continua proiectele TALE ... dar felicitari pentru noul tau job ...

Ovidiu spunea...

Ideea e că încă nimic nu e sigur. Eu, personal, sunt foarte ataşat de aceste două proiecte şi o să încerc să le continui. Chestia e că nici ei nu păreau a şti exact ce înseamnă Pymaxe şi TV-Maxe şi s-or fi gândit că li se face cumva concurenţă din "miezul" propriei lor firme.

Ce se va întâmpla, probabil, va fi apariţia unei noi versiuni care să aducă tot ce mai lipseşte momentan din aceste două proiecte (Pymaxe oricum ajunsese la o înfundătură de drum, că nu ştiu ce aş mai putea adăuga prin el) iar apoi totul se va rezuma la mentenanţă, adică doar mă voi asigura că aplicaţiile funcţionează şi că sunt în pas cu tehnologiile actuale din lumea Linux-ului.

Deci nimic nu e încă clar - oricum sper ca proiectele să fie adoptate de cineva iar eu să devin dezvoltator secund, căci - până la urmă - aceste două proiecte m-au adus aici, la angajare.

Daniel spunea...

Nuuuu. Asta e de departe cea mai proastă ştire pe care am auzit-o în ultima vreme :(
Acum ceva timp citeam pe internet cum companiile mari şi nesimţite cer drept de autor pe tot ce creezi (chiar şi în timpul liber). Aici nu este cazul, dar nici aşa departe nu este. În loc să se concentreze să creeze un soft competitiv ei se concentrează să elimine concurenţa, păcat.
Se pare că Ass(ist) Software a intrat in topul companiilor urâte de mine.
Şi în sfârşit, felicitări pentru angajare...

calvarr spunea...

Succes.
E important să fii remunerat pentru ceea ce faci; însă de multeori un mulțumesc valorează mai mult :)
"Banii nu aduc fericirea" :)))
Mă bucur pentru tune.

vasiauvi spunea...

Felicitari pentru angajare! E un pas inainte.

Multumim pentru aceste doua programe si mai ales pentru TV-Maxe pe care eu il folosesc aproape in fiecare zi.

Ar fi interesant daca intr-o zi ai povesti pe blog cum te-ai decis sa inveti Python si ce cursuri ai urmat.

Am avut colegi care au lucrat la Assist si ziceau ca e o firma buna. Era si pe timpul cand eram eu student in Sv.

Bafta!

Anonim spunea...

Succes!

Mrpfn spunea...

Succes in activitatea intreprinsa si cauta sa nu lasi sa "moara" aceste doua proiecte.

Lupin spunea...

super vesti!!

da, eram sigur ca n-o sa mai ramai mult timp "pe margine". :D
e intership sau job full time?
planuiesti sa continui full time si in timpul facultatii?
o sa lucrezi pe python? :D

e ok, toata lumea lucreaza in timpul liber la proiectele open-source :)

felicitari si succes! :D

Ovidiu spunea...

E full-time, voi lucra şi pe perioada facultăţii şi până acum nu am lucrat pe Python, dar bănuiesc că voi avea de-a face cu Django pe viitor...