joi, 19 ianuarie 2012

Megaupload.com a fost închis

Unul din cele mai mari site-uri de file sharing a fost închis astăzi de către procurorii federali din Statele Unite, fondatorii acestuia fiind acuzaţi de piraterie şi încălcarea drepturilor de autor. Deţinătorii de drepturi de autor spun că Megaupload le-ar fi adus pagube de peste 500 de milioane USD.


Conform Departamentului de Justiţie din Virginia, SUA, Kim Doctom şi alte trei persoane au fost arestate astăzi în Noua Zeelandă la cererea oficialităţilor din Statele Unite. Cu toate că MegaUpload era unul din raiurile piraţilor cibernetici, acesta s-a bucurat de susţinerea unor artişti precum Alicia Keys sau Kanye West. Site-ul permitea utilizatorilor să descarce filme, jocuri, muzică şi alte fişiere gratuit, câştigând bani din diverse abonamente oferite celor ce doreau viteze mai mari de download sau acces la fişiere premium.

Ca o coincidenţă, hotărârea de închidere a site-ului vine la o zi după ce în cadrul acestuia fusese postat un mesaj de protest împotriva SOPA, legea care face atâta vâlvă pe internet în ultimele zile.

Surse: Engaged, Techland

1 comentarii :

Lupin spunea...

eu as zica sa ne apucam sa ne scoatem cam tot ce ne trebuie de pe net cat mai este timp....