sâmbătă, 15 august 2009

shMessenger 3.1.8 aduce suport pentru teme

Cam aşa ar putea arăta interfaţa noii versiuni a shMessenger. Dezvoltatorul aplicaţiei a finalizat zilele acestea editorul de teme pentru shMessenger care va fi disponibil online în cadrul site-ului oficial al proiectului. shMessenger suporta de multă vreme diferite teme pentru interfaţă, însă datorită modificărilor aduse în shGUI (interfaţa grafică a aplicaţiei) acestea au devenit incompatibile şi nici nu au mai fost actualizate pentru a se potrivi cu noile versiuni de shGUI.

Deşi editorul online de teme se rezumă doar la schimbarea culorilor din interfaţă, numărul de elemente a căror culoare poate fi modificată este destul de ridicat. Se poate modifica culoarea textului, a fundalului, a elementelor din listă, a tab-urilor şi (pe lângă altele) chiar şi a cursorului rotativ care apare la conectarea aplicaţiei.


Editorul de teme. Click pentru mărire

Din păcate doar o serie predefinită de teme vor fi disponibile gratuit. Utilizatorii îşi vor putea creea propriile teme însă acestea vor fi alterate (cu trei dungi colorate) până ce vor fi activate contra unei mici sume de bani.
shMessenger 3.1.8 va fi făcut public probabil în cursul săptămânii viitoare, însă e posibil ca data lansării să fie amânată deoarece încă nu s-a găsit o metodă de plată accesibilă pentru toţi utilizatorii din lumea întreagă.