marți, 8 iulie 2008

Windows XP cu gust de Ubuntu Linux

Pentru admiratorii distribuţiei Ubuntu Linux am pregătit o surpriză: cum să îi faci un face-lifting Windows-ului, în aşa fel încât să arate ca distribuţia voastră preferată :) Pentru început, descărcaţi arhiva de la http://www.sharemobile.ro/file.php?id=189957 . Dezarhivaţi conţinutul arhivei RAR, după care accesaţi subfolder-ul "Cursors", apoi click dreapta pe fişierul install.inf de unde selectaţi opţiunea "Install". Accesaţi "Control Panel", iar apoi "Printer and Other Hardware", selectaţi setările pentru mouse, iar în tab-ul Pointers selectaţi "xFree Cursors" de la secţiunea "Scheme". Tocmai ne-am ales cu cursorul din Ubuntu Linux.

În continuare, vom face ca sunetele de intrare/ieşire din Windows să fie asemănătoare cu cele din Ubuntu. Se intră din nou în Control Panel, la secţiunea "Sounds, Speech and Audio Devices" şi se selectează "Sounds and Audio Devices". Treceţi la tab-ul Sounds şi derulaţi lista "Program events" până la "Exit Windows". Din secţiunea de sub listă, anume "Sounds" daţi click pe butonul "Browse" şi selectaţi fişierul "Ubuntu Logout.wav" dintre fişierele extrase. Tot din lista "Program events" derulaţi până la "Start Windows" şi selectaţi fişierul "Ubuntu Login.wav" folosind butonul "Browse". Apăsaţi "Ok" şi închideţi "Control Panel".

În continuare, navigaţi până la folder-ul extras din arhiva de mai sus şi daţi dublu-click pe "Human.msstyles" sau "Human Win Flag.msstyles" dacă doriţi să păstraţi sigla Windows la butonul pentru activarea meniului "Start". Din fereastra care apare, selectaţi tema nou instalată şi apăsaţi pe Ok. Aşteptaţi câteva clipe până tema se va aplica şi... voilá! Pentru o aromă completă, puteţi instala şi font-urile din arhivă şi să setaţi unul din wallpaper-urile incluse. Baftă :)