vineri, 20 aprilie 2012

TV-Maxe pentru Windows? Nope, Chuck Testa

Unii probabil ştiu că, de ceva vreme, lucrez la portarea aplicaţiei TV-Maxe pe Windows. Lucru care mi-a reuşit, deşi a fost un proces de lungă durată având în vedere faptul că aplicaţia a fost încă de la început gândită a fi Linux-only iar Windows e o platformă radical diferită faţă de sistemul de operare cu pinguini. Totuşi... nu există (şi nici nu va exista) TV-Maxe pentru Windows. Motivul vine în rândurile următoare.

Sincer, nu aveam de când să portez niciodată TV-Maxe pe Windows asta deoarece sectorul vizat de această aplicaţie este deja acoperit iar munca necesară portării era de-a dreptul colosală în comparaţie cu rezultatul final. Acum ceva timp, însă, am fost contactat de reprezentanţii unui site de tip "online tv" care m-au "contractat" în a porta această aplicaţie pe Windows. Cum nu eram sigur de succesul portării TV-Maxe pe Windows am amânat să dau un răspuns decisiv până ce nu am făcut un wrapper pentru SopCast care să simuleze comportamentul lui sp-sc-auth din Linux (aveam nevoie să ascund interfaţa grafică a SopCast-ului de Windows şi să îl fac să "comunice" cu mine prin stdin - stdout). Odată acest lucru reuşit, am acceptat proiectul, iar prima versiune a aplicaţiei a fost lansată acum câteva zile:


Codul aplicaţiei este în proporţie de 90% bazat pe TV-Maxe, dar are în plus unele funcţionalităţi necesare unui program comercial. Da, 1tvonline este un produs comercial, accesul la acesta făcându-se pe baza unui abonament lunar (decizie de ultim moment) ce poate fi cumpărat de pe site-ul oficial al aplicaţiei. Unii vor fi probabil dezamăgiţi de acest lucru, având în vedere caracterul open-source al aplicaţiei de Linux, însă strategiile de marketing nu ţin de mine în cazul acesta, job-ul meu fiind doar de a scrie şi adapta codul pentru o funcţionare optimă a aplicaţiei. Momentan suntem la prima versiune absolută, iar o a doua versiune (care să fixeze rapid câteva buguri) urmează a fi lansată zilele acestea.

TV-Maxe va fi în continuare dezvoltat doar pentru Linux, mult-aşteptata (şi întârziata) versiune 0.07 urmând a fi lansată la începutul lunii următoare.

Notă: nu încerc să sporesc vânzările acestei aplicaţii, dar de vreme ce mulţi aşteptau noutăţi în legătură cu TV-Maxe pentru Windows m-am simţit îndatorat de a aduce la cunoştinţă progresele în legătură cu acesta.


20 comentarii :

Lupin spunea...

poate reusesti sa-i faci si un ppa pentru instalare mai usoara :)
de ce nu, sa-l introduci in Ubuntu Software Center. Zic ca ar avea un succes garantat!

Lupin spunea...

cat despre Windows....neee, nu se merita :P

Ovidiu spunea...

Există deja un PPA: https://launchpad.net/~venerix/+archive/blug

Lupin spunea...

iei sau ai luat vreodata in calcul o eventuala portare pe Mac OS X?

Ovidiu spunea...

Lupin - portarea pe Windows mi-a scos ochii din cap. Nu am de gând să fac portare pe MacOS nici dacă aş primi de 10 ori cât am primit ca să portez aplicaţia pe Win32 :))

iuliancalin spunea...

eu tocmai ce am scris depre versiunea de linux
unele programe nu mai merg, probabil e link-ul de streaming, un update nu ar strica

Ovidiu spunea...

Bună seara,

De listele de la TV-Maxe m-am ocupat chiar în această seară. Asigură-te mai întâi că eşti abonat la listele de pe http://pymaxe.com/tvmaxe/ şi că foloseşti ultimul release al programului (sau http://tv-maxe.org/........, dacă foloseşti versiunea din SVN). Dacă tot apar probleme, revino cu un e-mail în care să scrii ce îţi apare în consolă.

Mulţumesc, de asemenea, pentru promovare. O seară plăcută

Ovidiu spunea...

Bună seara,

De listele de la TV-Maxe m-am ocupat chiar în această seară. Asigură-te mai întâi că eşti abonat la listele de pe http://pymaxe.com/tvmaxe/ şi că foloseşti ultimul release al programului (sau http://tv-maxe.org/........, dacă foloseşti versiunea din SVN). Dacă tot apar probleme, revino cu un e-mail în care să scrii ce îţi apare în consolă.

Mulţumesc, de asemenea, pentru promovare. O seară plăcută

Tutu spunea...

Deși întotdeauna am fost de acord cu afirmațiile tale, acum simt nevoia să te contrazic oarecum. Nu exista un echivalent real al TV-Maxe pentru Windows. Site-urile care difuzează programe TV, folosindu-se de Sopcast, utilizează playerul implicit al acestuia nefiind posibilă setarea unui player extern (VLC sau SM Player de exemplu) si cum multe din posturile TV sunt captate in format greșit, cum ar fi Pro-TV care e difuzat în format 4:3 iar in Sopcast se vede ceva de genul 16:10, imaginea se vede deformată neputând fi corectată deoarece playerul sopcastului nu are această setare. Dacă te refereai cumva la aplicațiile ce au această funcție cum ar fi Readon Tv Radio player, acestea au puține posturi TV românești și nici nu permit adăugarea altora. Din acest punct de vedere TV-Maxe este net superior tuturor celorlalte solutii de vizionare a posturilor TV online.
În altă ordine de idei vream să-ti sesizez ceva privitor la funcționarea secțiunii radio a TV-Maxe. Sunt multe posturi radio online care emit si date privitoare la piesele difuzate. Dacă le redau cu VLC acestea apar dar în TV-Maxe (cu VLC setat ca player) nu apar.
http://i.imgur.com/hlZFt.png

Tutu spunea...

Precedentul comentariu l-am scris de pe o distribuție Linux. Acum am intrat special pe Windows pentru a vedea ce e cu oferta celor de la 1TV Online. Sincer să fiu mi se pare o mare măgărie din partea cuiva să ceară bani pt. o soluție de vizionare a unor sopcasturi chiar dacă suma e modică (sper să fie așa și nu cumva în timp, dacă soluția se dovedește viabilă, să nu se transforme în abonament). Eu nu le-as da niciun ban, deși nu-mi place ideea de a sta cu IE deschis pt. a vedea un post TV. Prefer să mă chinui cu SopCast deși cred că știi ce înseamnă asta ( deschide fișierul text cu adresele sopcast, deschide SopCast, bagă adresa, așteaptă să pornească, dă-i drumul playerului extern, intră în setari și corectează formatul imaginii etc.) Sau, mai bine, un HDD mic și vechi în calculator cu o distribuție Linux și... TV-Maxe pentru care, eu personal îți mulțumesc foarte mult și te felicit!

ionutz_vulcaneanul spunea...

Eu unu am cumparat aplicatia celor de la 1tvonline pt windows ,am platit in jur de 6 euro pe 10 luni...nu mai stiu exact(1 dolar pe luna iar in euro vine undeva peacolo) si sunt chiar foarte multumit de aceasta aplicatie. Tin sa-ti multumesc pentru munca depusa si sa te felicit pt. ceea ce-ai facut. Sincer cred ca e una din cele mai bune aplicatii in domeniul tv online. Multa bafta si tine-o tot asa in continuare.

Anonim spunea...

Există vre-un motiv pentru care nu ar merge cu cygwin?

Ovidiu spunea...

@Anonim - m-am gandit si la Cygwin, dar aplicatia ar fi avut dimensiuni monstruoase asa...

Anonim spunea...

pentru mine ca si abonat rcs dolcesport este restrictionat.merge cateva secunde dupa care se opreste.
cum pot face sa mearga dolcesport pe tv-maxe ?

Anonim spunea...

super ma-sa! avand in vedere ca foloseste din abundenta cod GPL, unde este publicat codul sursa al proiectului?

Anonim spunea...

super ma-sa! avand in vedere ca se foloseste din abundenta cod GPL, unde este publicat codul sursa al proiectului?

Anonim spunea...

Salut

Am si eu nevoie de putin ajutor daca stie cineva cum pot sa vad digisport direct pe un televizor Sony smart fara sa instalez sopcast, ca cei de la Sony folosesc linux pe televizoare si au zis ca nu se poate instala nici un fel de player pe tv,ce as putea face in cazul asta sa vad digisport online?

VadVoci spunea...

Aplicatia 1tvonline nu mai functioneaza de cateva luni.

Unele subdomenii ale adpres.ro nu mai exista.

ex.:
http://service.adpres.ro
http://livetv.adpres.ro

Ai vreun patch sa porneasca aplicatia fara login la serverele lor?

Oricum foloseam aplicatia cu propria lista de streamuri...

Ovidiu spunea...

Nu ştiam. Asta suge rău de tot. Adu-mi aminte în weekend şi o să încerc să fac un build cât mai desprins de backend-ul de pe 1tvonline.

VadVoci spunea...

Ceva Noutati pentru TV-Maxe pe Windows ?