duminică, 10 august 2014

TV-Maxe NG

Nu ştiu dacă se va numi TV-Maxe NG (Next Generation) dar pe moment mi-a venit în minte numele ăsta şi s-ar putea să fie o idee bună.

TV-Maxe, varianta pe Python 3 şi Qt5, evoluează cu paşi mărunţi (şi lenţi, pe deasupra) într-o formă mult mai robustă decât versiunea actuală, scrisă în Python2 şi GTK. Dezvoltarea înaintează oarecum anevoios şi pentru că Qt e încă ceva nou pentru mine, însă are câteva chestii cu adevărat superbe care m-au ajutat mult în decursul dezvoltării.

Scopul acestei postări e de a obţine nişte păreri de la voi, utilizatorii aplicaţiei. Asta deoarece intenţionez să renunţ la unele feature-uri mai puţin folosite (consider eu) şi în schimbul acestora să introducem, poate, chestii cu adevărat utile. Aşadar, vreau să ştiu care din aceste feature-uri v-ar lipsi:

  • Integrarea cu PBX: văd că cei de la PBX oferă câteva canale (din cele gratuite) care lipsesc din TV-Maxe. Poate că din acest motiv ar fi totuşi utilă continuarea integrării cu acest serviciu, deşi pe de altă parte canalele gratuite nu sunt de o importanţă majoră (iar cele care sunt, sunt deja şi în grila de la TV-Maxe). Un alt avantaj ar fi că folosesc protocolul MMS, mult mai "sănătos" decât SopCast care cere resurse de reţea (dar pentru asta avem Petrodava, până la urmă). Are cineva cont la PBX? Cât de utilă vă este această integrare?
  • Suport pentru backend-uri multiple: problema cu backend-urile multiple (VLC, Mplayer, GStreamer) e că sunt greu de ţinut "la unison", adică să fii sigur că fiecare se comportă şi reacţionează la fel. La început a fost interesant, apoi a devenit un chin. Momentan TV-Maxe NG foloseşte doar VLC ca backend (am vrut să folosesc QtMultimedia, dar ăla are o groază de probleme) şi plănuiesc să mai adaug şi suport pentru GStreamer (dar undeva după release). Care este experienţa voastră cu backend-urile şi ce folosiţi momentan?
  • Suportul pentru telecomenzi pe infraroşu: cred că eram singurul care mai folosea aşa ceva (pe vremea când foloseam desktop-ul). Pe Windows ar fi aproape imposibil să-l fac să meargă. Deci, îl păstrăm sau renunţăm la acest feature?
  • Suportul pentru înregistrare: nah, glumesc doar. Se va regăsi în varianta finală, sper să îl pot implementa şi pe Windows.
După cum probabil aţi văzut, am spus "Windows" (chiar de două ori) ceea ce înseamnă că TV-Maxe NG va fi disponibil şi pe această platformă. Aşadar, în final, v-aş fi foarte recunoscător dacă aţi lăsa o opinie vis-a-vis de feature-urile de mai sus şi, de asemenea, sunt deschis la noi propuneri. Baftă!


35 comentarii :

EmilC spunea...

Din experienta mea de pana acum, cel mai ok backend e Mplayer (referitor la problemele de sincronizare a sunetului cu imaginea pe Sopcast). Folosesc tv-maxe pe un netbook cu Intel Atom N160 care e cam un minim necesar pentru.

Anonim spunea...

Daca tot ai intrebat...sub Ubuntu 14.04, tv-maxe merge foarte rau. Cu GStreamer sunetul e decalat mult fata de imagine,iar cu MPlayer se blocheaza (atat sunetul cat si imaginea) imediat dupa aparitia primului cadru al imaginii. Singurul backend cu care functioneaza acceptabil e VLC-tvmx, dar si cu acesta sunt probleme - ramane fara sunet dupa orice intrerupere si nu functioneaza setarile video ale aplicatiei (lumina, culoare, contrast).
De asemenea, tot sub Ubuntu 14.04 butonul "rec" nu apare decat dupa instalarea ffmpeg.

Ovidiu spunea...

Da, mi s-a mai plans lume ca sunt probleme cu playback-ul in Ubuntu. Sincer chiar nu am ce face prea multe aici, poate doar sa incerc sa tweak-uiesc flag-urile sau setarile playerelor de redare...

Ciudat ca nu iti merg controalele de culoare in VLC, asta e unul din motivele pentru care am renuntat la QtMultimedia (dar cu VLC vad ca merg). Cel cu butonul de rec nu e un bug, e un feature :)

Anonim spunea...

Nu stiu in ce masura iti e folositoare acesta informatie in dezvoltarea viitorului tv-maxe dar, se pare ca responsabil de nefunctionarea controalelor de culoare este driverul Nvidia (version 331.38 from nvidia-331-updates (proprietary))caci tocmai am testat si in tv-maxe rulat sub Xubuntu 14.04x86 (Ubuntu din PC e x64 - daca are vreo importanta si acest lucru), de data asta instalat in vmware si vad ca aici aceste reglaje functioneaza.

Razvan T. Coloja spunea...

Backend MPlayer şi suport de recording vreau.

Anonim spunea...

Ovidiu, nu stiu ce optimizari ai incercat tu sa faci prin aplicatia creata de tine, dar cert este faptul ca un stream rulat in tv-maxe merge mult mai prost (foarte multe intreruperi)fata de acelasi deschis direct in sopcast (testat in mai multe distributii:Arch, Opensuse, Ubuntu). Versiunea de Windows este si mai rea. Acolo nu numai ca se intrerupe, dar intra intr-un fel de bucla, repetand aceeasi secventa de un numar de ori.

Anonim spunea...

O informatie care s-ar putea sa-ti fie utila: am testat sub Ubuntu SopCast Player cu diverse playere externe. Singurul cu care merge bine este cmplayer (player pe care chiar tu il recomandai in 2012)

Anonim spunea...

salut! ar fi excelent daca am putea adauga liste m3u , nu am gasit optiunea asta nici in varianta de linux dar nici windows! Se poate implementa?

Anonim spunea...

Dupa cate observ sopcastul e pe duca. De vreo saptamana foarte rar se mai intampla sa mai gasesc cate un stream activ. In aceste conditii la ce ar mai putea folosi noul tv-maxe?

Ovidiu spunea...

Problema e de la SopCast, nici clientul oficial de pe Windows nu merge zilele astea.

Anonim spunea...

Eu am impresia ca nu e doar o problema ci o situatie care pare sa devina definitiva daca e sa tin cont ca deja sunt doua saptamani de cand dureaza aceasta situatie de fapt.

Anonim spunea...

Adio sopcast, sa-ti fie tarana usoara!

Anonim spunea...

Nitane,daca vrei ca viitorul tau tv-maxe sa nu contina doar vreo 3 posturi tv (si alea proaste), invata-ti toti prietenii care au cablu si net de calitate sa faca captura tv si streaming.
Cam asta e soarta tuturor astfel de "aplicatii" cum e tv maxe care nu sunt altceva decat niste pacaleli (in cazul de fata sopcast-player de Linux instruit sa preia adresele sop de pe un server+trei playere backend+o interfata izbitor de asemanatoare cu cea a unei alte aplicatii Linux de acelasi tip - am spus"izbitor de asemanatoare doar pentru ca sunt un tip educat si nu vreau sa jignesc spunand lucrurilor pe nume)

Anonim spunea...

Pentru tipul educat 18 octombrie 2014, 19:54, un pic de istorie: Linuxurile sunt cu sursa deschisa ca comunitatea sa poata dezvolta sau crea lucruri mai bune sau lucruri noi, apropo care este programul tau dezvoltat de la 0-o?, decat sa critici un membru al comunitatii Linux ca Ovidiu Nitan,aratanduti gelozia fata de TV-Maxe ai putea da o mana de ajutor in rezolvarea problemelor astfel luinduti locul intre cei care isi ajuta si sustin comunitatea Linux. Si astfel cei care sunt pe drumuri, neavand posibilitatea de a cara dupa ei cabluri tv sa afle stirile, sa vada programele preferate.......

Anonim spunea...

Pe drumuri sunt cersetorii semianalfabeti care nu stiu nici macar sa scrie corect "aratandu-ti" "luandu-ti" (nu aratanduti, luinduti)si care, ca orice cersetor, vor sa capete totul gratis (moca, de pomana). Se pot vedea posturi online tv in conditii de buna calitate dar...contra cost.

Anonim spunea...

Dar oare de ce? Cand pe vremuri pe drumuri erau Carturarii, stiutorii de carte care aduceau cunostinta in tara asta uitata de lume si de Dumnezeu, crezi ca daca pui pret pe tot va fi paradisul? Esti prost de bubuie, nu poti invata din propriile greseli. Care? Linux=gratuit!!!!!!!!!!!! Si e mult mai bun decat pe ce dai bani!!!!. Nu ai garantia ca dai banii si primesti un produs de calitate!!! Lumea moderna= cantitate+profit enorm, pe lucruri de nimic.....
PS: Ma bucur ca te am putut enerva si daca nu stiu sa scriu corect!!!!!

Anonim spunea...

Mai noaptea mintii,desi nu ar trebui sa-ti explic acest lucru caci oricum nu are nicio legatura cu subiectul decat pentru unul care e mult mai prost decat limita in general acceptata (recte mataluta), carturarii si stiutorii de carte n-au umblat niciodata pe drumuri ca sa lumineze calicimea decat in mintea aia ratacita a ta, care nici macar nu stie sa faca deosebirea dintre free, open-source si piraterie.
Fugi repede inapoi la gradina zoologica de unde ai scapat ca maine nu trebuie sa fie goala cusca cu maimutoi.

@Nitan
Sper ca iti dai seama ca atat tv-maxe cat si pymaxe nu fac altceva decat sa promoveze si sa incurajeze pirateria. Erai un pustan de liceu cand le-ai creat, asa ca e de inteles, dar ar fi cazul sa te maturizezi. Nu prea stiu ce o sa faci cand o sa trezesti intr-o zi cu garda la usa. Pretextul ala cu "n-am facut eu sopcast" nu prea o sa tina. Esti mult mai vinovat decat aceia. Il promovezi, il pui sub alta forma (mai accesibila) la dispozitie si ai creat si liste de subscriptie.
De pymaxe nici macar nu are sens sa mai vorbesc!

Anonim spunea...

@20 octombrie 2014, 22:11
Mai poatepreastiutorule de carte raspunde repede ca nu pot sa dorm si ma mistuie problema, ce expresie aleasa este aceasta din incheierea vitriolicului tau spiciu: "si ai creat si liste de subscriptie"?
Liste de ...ce...?
Is curiosu sa aflu de la matale ca om cu atatea aplecari cuviincioase ce-i drept si grabnic de urmat de noi toti aflati pe sau langa drumuri, daca inmanandu-ti(mi-a venit greu sa scriu asa ceva,dar nu's din ce motiv) o telecomanda(nota autorului: o comanda de la distanta.nota autorului la nota autorului: autorul is io) ai accepta sa schimbi canalizarea? Aici e pentru doritori nu niznaiasi decestia ca tini. Iaca nu mai putea omu' sa inoate in internetu asta de teama pieritilor. Sa hi iubit si cum ai mai fost indemnat contribuie sau poarta-ti sambetele in ape mai autorizate.

Anonim spunea...

Cand ai facut ultima lobotomie, Retardi?
Daca nu intelegi argumente logice, poate totusi stii sa citesti.
Deci TV-Maxe->Preferences->Subscriptions si ai sa vezi in partea de jos(daca te speli pe ochi) urmatoarele "More subscriptions lists"
Nu eu am ales aceasta denumire ci "programatorul" asta care, chiar daca nu as fi stiut ca e moldovean, mi-as fi dat seama doar vazandu-i "aplicatiile" care nu sunt altceva decat cea mai clara expresie a mentalitatii stricate caracteristice celor ce populeaza zona respectiva, care nu stiu deca sa fure sa minta si sa insele. Nespalatii astia ne-au stricat imaginea in Europa cu mult inaintea tiganilor, caci morti de foame cum sunt si acum, au navalit primii in Europa cu cojile de seminte in coltul gurii, umpland trotuarele de flegme si scarpinanduse la pu*a in vazul tuturor, iar seara dupa tot acest efort umpland carciumile unde se imbatau ca porcii si chiuiau si injurau de dadeau toti clientii afara (asta pana sa inceapa sa se ia la bataie).
Si cum vad ca faci pe avocatul diavolului, daca n-ai fi fost doar un pomanagiu care se multumeste cu o asa "aplicatie" de tot rahatul, nu ai fi luat apararea unuia care nu e in stare sa faca ceva care sa redea un stream macar asa cum o face XBMC cu plugin-ul celor de la http://streams.magazinmixt.ro. E cea mai proasta aplicatie din gama ei . Se intrerupe, se blocheaza, se decaleaza sunetul fata de imagine, e doar o sursa de nervi.
Nitan ar fi bine sa isi caute o preocupare mai pe masura capacitatii proprii, prin constructii, agricultura...
Gunoaiele astea pe care le-a creat el nu au nimic de a face cu spiritul Linux sau open-source, ci doar cu stricaciunea lui din cap.

Ovidiu spunea...

@Anonim - TV-Maxe este o aplicţie open-source. Patch-urile sunt binevenite. Mulţumesc.

Anonim spunea...

@24 octombrie 2014, 20:27
rogu-te nu-l compara pe autorul acestei aplicatii cu unul aflat nefericit cu coji de seminte in coltul gurii nu stiu pe unde prin Europa. Asa istoveste-ti frustrarea , uita-te la un film porno cu sursa inchisa sau de care vrei mataluta. Nu sunt surprins de loc sa constat ca esti dus cu pluta pe alte rauri ale tarii, Domane fereste cele ale Moldovei si nu ai reusit sa iti asumi un maruntel pai din ochiul patrunzator din posesie si ai si casunat pe padurile din capetele moldovenilor. Hai sa te ajut putin:"si ai creat si liste de subscriptie".
Recunosti codul lingvistic ne-moldovinesc in maduva lui, cu care te-ai falit aici printre pomanagii? Incearca serile urmatoare cateva exercitii de gramatica si sa apari din nou aici stapanind mladioasele acorduri in fraza ale romanilor. Auzi tu "liste de subscriptie". Parabolizand putem vorbi de liste de cumparatura, de candidat, de microb, de pomanagiu si in fine de moftangiu ce esti. Sa fii iubit de o moldoveanca calda cu o gura frumoasa cu toti dintii in ea si fara coji la colturi.Poate chiar fara colturi. Nu mai dau pe aici pentru ca imi dau seama ca iti pierd vremea aia pretioasa. Du-te si capaciteaza-te printre aplicatii cinstite sau fata-le pe ale tale si pastreaza-le sursa doar pentru tine, ca noua si daca iti cumparam produsul nu ne-o dai, vorbeste-le nepotilor de ea, spune-le intocmai: "...My Precious..."
PS: aplicatia functioneaza sub orice Linux ca un VW la mana a doua, merge brici. Nu te tine nimeni sa iei VW nou sau bicicleta.
Hai ca incetez acum si ar fi bine sa o faci si tu. Omul a cerut clar aici la el in sectiunea de comentarii(sau sectiunile de comentariu, nu m-am putut abtine:)) sa ii aducem la cunostinta daca merge sau nu si sa venim cu patch-uri.

Anonim spunea...

Se pare ca esti idiot cu diploma, amice!
Inca o data: termenul "liste de subscriptie" nu l-am inventat eu ci chiar Nitan.
Repet:
TV-Maxe->Preferences->Subscriptions si ai sa vezi in partea de jos(daca te speli pe ochi) urmatoarele "More SUBSCRIPTIONS LISTS"
Cat despre "Incearca serile urmatoare cateva exercitii de gramatica", acest exercitiu iti va fi util in primul rand tie, poate in acest fel vei reusi sa intelegi cand se foloseste "de loc" si cand "deloc".
Tu de exemplu, esti un agramat DE LOC din Moldova, care nu stie DELOC sa se exprime corect in limba romana, altfel nu ar scrie tampenii de genul
"Nu sunt surprins de loc (corect este DELOC) sa constat ca.."
"Asa istoveste-ti frustrarea" de unde deduc ca nici macar sensul corect al verbului "a frustra" nu-l cunosti daca in neuronul ala obosit al tau "frustrat" are sens de neimplinit, complexat, inhibat sau nu stiu ce alte astfel de intelesuri i-ai acordat tu.
FRUSTRÁ, frustrez, vb. I. Tranz. A lipsi pe cineva (în special statul sau o instituție a lui) de un drept sau de un bun; a păgubi; p. ext. a înșela. – in prin urmare frustrat (termen neinclus inca in DEX)ar putea insemna o persoana lisita de drepturile ce-i revin in mod firesc si nu ceea ce isi inchipuie orice cretin care a vazut si el ca il folosesc altii ( la fel de inculti) si si-a inchipuit ca utilizandu-l o sa dea impresia de om cult si elevat.
Despre alte multe aberatii cum ar fi " film porno CU SURSA INCHISA" (ce-o fi ala numai un cretin lipsit in totalitate de orice urma de cultura generala ar putea crede ca stie) nici n-are sens sa mai discut.
In concluzie: retardatule, stergeti cojile de seminte din coltul gurii, spala-ti chilotii aia murdari de cacat la cur si mars la scoala, ca e utila la orice varsta! (vezi ca exista si cursuri pentru handicapati psihic)

tv-maxe (ca si pymaxe) este o pocnitoare, o mizerie penibila care nu face altceva decat sa incurajeze furtul si pirateria (doar sunt facute de un moldovean, nu?), si care nici macar nu se poate numi aplicatie, atat timp cat nu este altceva (asa cum am mai spus-o) decat sopcast-palyer de linux instruit sa preia adresele sop de pe un server+niste playere backend+o interfata (si aia furata.
Ce este original aici? NIMIC!!!
Si, capac peste toate, mai merge si ca un cacat.
Bine, daca esti un idiot care nici macar nu stie sa creeze o lista de adrese sop (.xml) pe care s-o adauge in sopcast-player, sau sa utilizeze XBMC cu niste addon-uri, tv-maxe este foarte bun, ca doar sunteti o gramada de cretini cu ifose in tara asta iar proverbul "prostul daca nu-i fudul, parca nu e prost destul" e mai de actualitate ca niciodata.

Anonim spunea...

http://dexonline.ro/definitie/frustrare
http://dexonline.ro/lexem/frustrat/67272

cacaciosule crezi ca resusesti sa ma convingi ca nu stiu sensurile "deloc" si "de loc". esti plin de tine nu de carte. nicaieri in aplicatia asta nu zice "liste de subscriptie" , esti singurul pe care il aud, nu neaparat si inventatorul. Casca ochii aia frustrati de internauc si verifica. Tare as vrea sa iti pocesc moaca candva. Deie Doamna sa te intalnesc. sa vezi atunci randare ca la rendez-vous.

Unknown spunea...

SEFU ZICEAI CA PORTEZI VERSIUNEA 10 SAU 11 PE WINDOWS?

Anonim spunea...

Interesante dezbateri mai au loc pe acest forum...
Oricum, confirm ca exista probleme cu TV-Maxe in Ubuntu 14.04, care se manifesta in modul descris de unii useri aici (anonimul din 10 aug.2014, ora 21.18 a prezentat cel mai bine "simptomele").

Anonim spunea...

Tocmai ce am gasit o solutie care se pare ca rezolva problemele (imaginea e OK, sunetul nu este desincronizat).
Mai exact, am instalat ultima versiune a lui SMPlayer, respectiv 14.9.6722, am setat in Preferences apartinand TV Maxe optiunea "Use an external application", folosind adresa /usr/bin/smplayer.
La mine merge foarte bine. Merita sa incercati.

Anonim spunea...

Dupa cateva zile de utilizare am constatat ca apareau probleme de redare, insa doar pe unele posturi TV, si cu SMPlayer. Am facut incercari si cu alte playere video. In cele din urma, cele mai bune rezultate au fost obtinute cu Parole Media Player (poate fi gasit in Ubuntu Software Center). Calea este, desigur, /usr/bin/parole. La prima pornire, in momentul in care se conecteaza, solicita instalarea unor "dependencies" suplimentare, care bineinteles trebuie lasate sa se instaleze. Nu am constatat, cel putin deocamdata, nici o anomalie cu nici unul dintre programe (cele pot fi accesate, evident).

Anonim spunea...

Buna Ovidiu,
Am observat ca mai nou am probleme cu toate posturile tv, in TV-Maxe.
E o problema generalizata, sau doar pe mine m-a lovit?
Pe scurt la orice post pe care il accesez primesc: Atentie! Aceasta nu este o reclama. Pentru a putea vedea in continuare acest program, instalati cea mai noua versiune de plugin tv online de pe adresa cool-tv.net/plugin.

Folosesc Linux Mint Mate X64.

Multumesc anticipat si felicitari pentru program. (asteptam cu nerabdare NG :))

Eduard Dominte spunea...

salut! Am linux Mint 17.1 si TV-<Maxe nu mai merge!

Gabi spunea...

Salut Ovidiu

Lamurestema si pe mine ce programe trebuie sa instalez pentru ca tv maxe sa functioneze corect.
Am tot incercat o gramada de programe si dependinte pana am facut sistemul de operare varza .Majoritatea celor care folosesc tv maxe nu au habar de linux.Gandeste la nivelul unui incepator si pune undeva adresele de unde pot fi descarcate toate programele si dependintele pentru tv maxe.Considera ca ai un sistem de operara care nu are instalat nimic din ce ar fi necesar pentru functionarea tv maxe.


Unknown spunea...

Felicitari!!! Functioneaza foarte bine si pe linux Mint 17.1 (am testat pe majoritatea distributiilor linux, pe un ubuntu au fost fost probleme dupa un update) cat si pe win 8.1 /64 pro functioneaza foarte bine!

Totnick spunea...

Ziua buna, am instalat si eu Ubuntu 14.04. Vreau sa instalez si tv-maxe, dar nu stiu cum, am incercat cu linie de comanda in terminal si imi spune ca nu gaseste sursa.
Unde am gresit?

Totnick spunea...

am reusit, multumesc :)

Anonim spunea...

Phaqyr
Pana acum sunt foarte multumit de functionare pe distributia Ubuntu 14.04 (LTS, var:1;2;3;4) cu VLC, SMplayer, Totem. Sunt curios pt. Ubuntu 16.04 LTS. De ajutor cred ar fi: http://forum.ubuntu.ro/viewtopic.php?id=24094.

Anonim spunea...

Buna Ovidiu,

felicitari pentru excelenta aplicatie! o folosesc pe windows si ubuntu!

ce noutati mai sunt legate de varianta pentru android?

ar fi excelent sa o putem folosi pe android si pe chromebook-uri acuma ca putem instala aplicatii din playstore

multumesc