sâmbătă, 16 august 2014

Moto G Dual - scurt review

Ieri mi-am schimbat telefonul după ce cam jumătate de an am folosit un Sony Xperia M de care am fost relativ mulţumit. Deoarece acesta era un Dual-SIM am vrut ca şi noul telefon să fie din aceeaşi categorie, aşa că m-am oprit la Moto G pe care am tot încercat să îl cumpăr zilele astea (pe la marile magazine online acest model cam lipseşte din stocuri), reuşind într-un final să-l cumpăr de la ceva magazin online obscur dar care nu a dezamăgit în niciun fel.

De data asta n-o să mai fie un review lung ca la celelalte telefoane mobile, ci o să mă abţin la enumerat chestiile care îmi plac sau care nu îmi plac la acest telefon. Până la urmă e tot un Android aşadar duse sunt vremurile când îţi cumpărai un telefon şi mureai de nerăbdare să vezi ce funcţii "extra" aduce.

Aplicaţia Assist
1. Forma
Nu îmi place forma şi punct. Niciodată nu mi-au plăcut genul ăsta de telefoane Samsung-style, cu colţuri rotunjite şi spatele bombat. La Xperia M îmi plăcea la nebunie design-ul, ceva mai pătrăţos şi cu spatele asemănător cu cel al unei domnişoare suple. Telefonul e, de asemenea, un pic mare şi mi-e greu să ajung cu degetul în partea stângă-sus atunci când îl folosesc doar cu mâna dreaptă. Capacul a fost greu de scos iar SIM-urile au poziţii amuzante: unul se introduce în dreapta-sus şi celălalt în stânga jos.

2. Meniurile
Ultima versiune a sistemului de operare disponibilă pe acest telefon e şi ultima versiune de Android, adică KitKat 4.4.4. Pe deasupra telefonul e slab customizat (ceea ce e un lucru foarte bun), având preinstalate doar vreo trei aplicaţii printre care un soi de asistent personal denumit Assist (hehe!), o aplicaţie de migrare a datelor personale numită Motorola Migrate şi ceva aplicaţie care cred că a apărut astăzi printr-un update denumită Alert (care pare utilă în cazul în care eşti snopit în bătaie prin vreo discotecă şi vrei să chemi pe cineva să vină să te culeagă din şanţ).

3. Ecranul
Ecranul are o rezoluţie de 720x1280 pixeli şi este absolut in-fucking-credible! Culorile sunt extrem de vii, contrastul e mortal de bun şi ţi-e mai mare dragul să te uiţi la poze cu el. E cel mai bun display pe care îl am prin casă la ora actuală. Doar cuvinte de laudă pentru acesta şi oricât aş încerca să îl descriu, trebuie văzut cu proprii ochi pentru a realiza cât de bine arată.

4. Sunetul
Cred că e primul telefon în care n-a fost nevoie să umblu cu hack-uri pentru a-l face să se audă tare sau bine. Sunetul e simţitor mai bun decât ce scotea Sony Xperia M şi pare a fi ceea ce căştile mele (o pereche de Sennheiser CX-300) aveau nevoie pentru a se dezlănţui în toată splendoarea lor.

5. Camera foto
Camera foto e mediocră, dar who cares? Video înregistrează la 720p iar ca funcţii extra avem posibilitatea de înregistrare în slow-motion (care e jalnică, în comparaţie cu ce am văzut pe iPhone 5S). Lipseşte însă acel "Photo Sphere" pe care l-am văzut pe telefoanele Nexus...


6. Ringtone-ul default
Şi la final un mic rant despre soneria de apel a telefonului. Astăzi mă sunase pentru prima oară cineva şi nu ştiam ce naiba a început să cânte acel "bum-bum hrrrrrrrr". Uşor amuzantă melodia aia.


6 comentarii :

Unknown spunea...

Curios cât o să te țină bateria. Pe majoritatea pe care îi întreb îmi răspund mândri că 2 zile, pe 3G. Îmi vine să râd. Un smartphone folosit pe post de telefon ține două zile, într-adevăr. Dar unul pe care faci trafic pe 3G-ul ăla, cu cel puțin un mail (1h fetch), dropbox, whatsapp, facebook, etc. nu ține mai mult de o zi.

Ovidiu spunea...

E puţin devreme să spun cât ţine. Ieri a ţinut sub 24 de ore, dar l-am folosit intensiv. Acum mai am 75% baterie de dimineaţa, de la 9, dar nu l-am mai folosit chiar atât de mult. Probabil în zilele de muncă, când nu am timp să stau chiar atât de mult pe el, o să prindă două zile fără reîncărcare.

Unknown spunea...

Cum ți se pare camera? Ăștia pe net se plâng că e cam slabă.
Cred că urmează să îmi iau un smartphone mai bun și nu știu ce să aleg dintre Moto G (single SIM) și LG G2 Mini LTE.
G2 Mini are suport slab pe xda (CyanogenMod & Co) și ecranul mai jumulit, iar Moto G are suport mișto și camera mai varză.
Aș tinde spre G2 mini, dar când văd ce comunitate are Moto G mi se rupe sufletul... :))

Ovidiu spunea...

După cum spuneam, camera e mediocră. Ai aici două fotografii nealterate (Blogger văd că le-a făcut resize), dacă te vei uita pe la marginile blocului, de exemplu, vei vedea că e ceva noise acolo deși condițiile de iluminare n-au fost rele.

Ovidiu spunea...

Link-ul către ambele imagini: http://imgur.com/n04z9iA,WRFhOOA

Ovidiu spunea...

Un alt lucru de lăudat e GPS-ul.. Ştiu, semnalul pare prost judecând după screenshot, dar eram în casă în momentul ăla, iar eu stau la etajul 3 într-un bloc cu 4 etaje. Pe cer liber SNR-ul trece de 40, în comparaţie cu Xperia M unde în condiţii bune abia trecea uşor peste 30.