sâmbătă, 23 martie 2013

TV-Maxe 0.09

Deşi a "umblat" prin diverse locuri, în mod neoficial, astăzi TV-Maxe 0.09 devine o realitate, după o perioadă în care nu am mai lucrat decât sporadic la el, deşi în esenţă release-ul era gata de foarte mult timp.


Noua versiune aduce mult-aşteptata funcţionalitate de înregistrare, dar şi o funcţie de programare a pornirii aplicaţiei la o anumită oră, cât şi una de închidere (TV-Maxe va încerca chiar să închidă calculatorul odată cu el, dacă îi specificaţi acest lucru), posibilitatea de a schimba splashscreen-ul (trei teme incluse, una făcută de wladypauly, de pe forumul Ubuntu), câteva retuşări pe la interfaţă şi suport mai bun pentru fişiere .m3u8 (streaming-uri TS).

Cât despre marea vedetă a versiunii 0.09, funcţia de înregistrare, luaţi seama că e extrem de instabilă: aveţi nevoie de un ffmpeg bine configurat pentru ca aceasta să funcţioneze, iar uneori mai dă rateuri (de exemplu, aplicaţia înregistrează dar nu afişează imagine). Din păcate nu prea s-au făcut multe teste pentru această funcţionalitate, principalul sistem pe care am testat fiind distribuţia actuală, un Linux Mint Debian Edition.

De asemenea, nu uitaţi: versiunile cu număr impar sunt proiectate să aducă funcţionalităţi noi, uneori în detrimentul stabilităţii. Baftă :)



12 comentarii :

bpmircea spunea...

credeam ca ai abandonat proiectul, good news

Anonim spunea...

Astept pachetul debian

daniyl spunea...

O informatie foarte foarte buna ,care nu poate decat sa ma bucure enorm.Multumim Ovidiu si succes pe mai departe la acest proiect care devine din ce in ce mai bun .

Anonim spunea...

cum pot vedea dolce sport pe tv maxe se intrerupe poate aveti cineva solutia sa introduc un stream manual va rog

Anonim spunea...

Salut,felicitari pentru e super softul.
baga mai multe canale din Republica,
incearca-l pe asta ca e bun:
http://www.noroc.tv/live/index.htm
Bafta!!!

Anonim spunea...

Salut,imi da o eroare dupa (re)instalare:
dpkg: dependency problems prevent configuration of tv-maxe:
tv-maxe depends on sp-auth:any.

dpkg: error processing tv-maxe (--configure):
dependency problems - leaving unconfigured
No apport report written because the error message indicates its a followup error from a previous failure.
Errors were encountered while processing:
tv-maxe
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
va rog sa ma ajutati

cristi spunea...

Ce pot sa spun ... de cand am tv-maxe chiar nu imi mai doresc nimic de la ubuntul meu care mere struna ... singura problema e ca acum iar nu mai merg mai multe canale tv - ovidiu vezi te rog daca poti sa dai un ochi prin lista de canale ca eu am inceput deja sa adaug canalele manual de pe net :D

Dudu spunea...

Am si eu o intrebare. Se instaleaza si pe versiunile de ubuntu pentru power pc G4?

Ovidiu spunea...

Salut,

În principiu TV-Maxe ar funcționa și pe alte platforme decât x86, problema e că nu va funcționa Sopcast (de vreme ce aplicația e un binar closed-source compilat doar pentru x86-32) și probabil nici RTMP-urile (știu că e folosit un hack în rtmpdump pentru FlashPlayer 10 handler despre care am auzit că funcționează doar pe x86). Așadar ar fi cam degeaba aplicația pe alte platforme decât x86.

Adi3000 spunea...

Salut Ovidiu, cand e gata urmatoarea actualizare pentru TV-Maxe? Te intreb pentru ca sunt destul de multe programe tv care nu se incarca.

Unknown spunea...

Salut... Vreau sa trec pe Linux Manjaro de ceva timp dar nu gasesc o versiune a TV-Maxe sa o pot instala pe manjaro... cine ma poate ajuta?

dnv spunea...

Salut,

facem niste rugaciuni la biserica sa iti mearga bine si sa ai timp de tv-maxe :))