marți, 23 octombrie 2012

Pymaxe pe Mac OS X

Astăzi mi-am rezervat 10 minute din programul de lucru pentru un mic experiment. Instalând PyGTK și PIL am reușit să rulez Pymaxe pe Mac OS X 10.8.1. Nu fără modificări, însă: a fost nevoie să modific proprietatea xid a Gdk.Window de vreme ce aceasta nu este suportată decât pe X (X Window System). Playback-ul audio, cumva, a funcționat din prima, dar asta probabil pentru că aveam deja VLC instalat în sistem. Playback-ul video a funcționat și el dar fără ca imaginea să apară (din cauza unor erori ce veneau din VLC). Descărcarea de muzică e ok, însă nu am testat cu conversie (unde ar fi dat eroare, probabil din cauza lipsei ffmpeg-ului pe sistem).
În rest aplicația e nefuncțională. Fereastra de setări nu se deschide (codul care decide asociațiile de fișiere e doar pentru Linux și Windows, și crapă lamentabil în OS X), iar la adăugarea de rezultate în listă apar din nou niște erori (motiv pentru care nu apar decât vreo 3 rezultate la căutări).

Nu intenționez să merg mai departe cu portarea aplicației pe Mac-uri, acesta fiind doar un experiment pentru a vedea cât de portabil e codul Pymaxe.


 



2 comentarii :

Lupin spunea...

asteptam un dmg, o sursa? :P

Ovidiu spunea...

@Lupin, in esenta nu trebuie instalat decat PyGTK si PIL pentru Python 2.7. Apoi rulezi Launcher-ul de la Pymaxe, astepti sa descarce fisierele necesare (si sa se blocheze, lol), faci cd in ~/.roxe/app si modifici pymaxe.py in asa fel incat linia 94 sa contina:

xid = self.gui.get_object('eventbox4').get_window().nsview

De .dmg-uri nu prea am timp si planuri, insa cine stie...