miercuri, 11 ianuarie 2012

TV-MAXE: drumul către 0.7

După cum am mai spus în trecut, prima jumătate a lui 2012 va fi dedicată TV-MAXE-ului. Iar - ca să pregătesc lumea pentru noutăţile cu care va veni versiunea 0.7 - fac aici un mic rezumat al funcţiilor implementate deja (astăzi mi-am dedicat toată ziua acestui proiect) şi care vor fi implementate în viitorul apropiat:


  • Control la distanţă prin HTTP - Ai un telefon cu internet şi browser web? Poţi să îl foloseşti acum pe post de telecomandă. La ora scrierii acestor rânduri singurul lucru care se poate face e să schimbi canalele TV dar urmează să implementez şi controlul sunetului şi al imaginii (contrast, luminozitate, etc.). Această funcţie a fost implementată ca urmare a includerii TV-MAXE în cadrul unui proiect de la facultate.
  • Suport pentru parametri în rtmp:// - acest lucru va permite includerea unui număr mai mare de canale TV în TV-MAXE. Deşi încă nu este complet implementată, această chestie mi-a mâncat astăzi toată ziua deoarece a trebuit să fac modificări în "adâncime" la partea de conectare şi redare a stream-urilor video.
  • Erori care se închid automat - stai în pat, te uiţi la TV pe TV-MAXE dar... ooops, SopCast se închide şi apare o eroare. De acum nu va mai fi nevoie să te ridici din pat ca să închizi fereastra de dialog, ci va fi suficient să aştepţi câteva secunde până se va închide automat.
  • Posibilitate de sortare a listelor de canale - dacă lista de canale ţi se pare prea aglomerată, acum vei putea să sortezi canalele în funcţie de lista din care provin.
  • Suport pentru piste audio multiple - cică ar fi unele canale care sunt transmise pe internet împreună cu mai multe piste audio... TV-MAXE ar trebui să permită utilizatorului să selecteze acea pistă audio, aşa că voi încerca să implementez cât de curând acest lucru.
  • Suport pentru GStreamer - am mai încercat şi nu mi-a reuşit. Poate de data asta voi avea mai mult noroc
Într-o altă ordine de idei o nouă versiune de TV-MAXE va veni, probabil, cel mai devreme în cursul lunii februarie. Sunt multe chestii de implementat şi schimbat (printre care şi formatul listei) iar timpul meu nu este chiar atât de nelimitat pe cât mi-aş dori (btw, vine sesiunea). Până atunci puteţi descărca ultimele versiuni ale aplicaţiei din SVN.


6 comentarii :

Iuliu spunea...

super:)
si succes in sesiune!

YO9GJX spunea...

Mult succes, e ceva ce merita.

Mitica spunea...

Felicitari pentru aplicatiile realizate si in special, pentru TV-MAXE. Datorita acestei aplicatii, am reusit sa fac un prieten sa renunte la windows. Voi urmari in continuare, cu interes, realizarile tale.

Anonim spunea...

Salut. Foarte interesant programul. Am incercat versiunea 0.3 (pe care am gasit-o in prima instanta), apoi am observat ca exista si o versiune mai recenta, 0.6. Am descarcat-o (format tar.gz), dar dupa dezarhivare nu am reusit sa gasesc fisierul instalabil (am "cotrobait" prin toate folderele). Ei, nu sunt tocmai un expert in Linux, asa ca presupun ca imi scapa ceva. De aceea, te rog sa ma lamuresti privitor la modul de instalare. Multumesc.

Anonim spunea...

Multumesc foarte frumos pentru raspuns !(sic) Merita remarcat efortul tau de a-l formula ... Semnat, anonimul din 2 martie.

Ovidiu spunea...

Nu e niciun fişier instalabil. Doar rulează python tvmaxe.py (ai grijă să fii în directorul cu scriptul) şi ar trebui să funcţioneze (atâta vreme cât ai toate dependinţele împlinite).

Dacă ai Ubuntu (sau derivat), poţi folosi acest ppa: https://launchpad.net/~venerix/+archive/blug