marți, 7 decembrie 2010

Minitube nu funcţionează? Aici e rezolvarea

Minitube refuză redarea clipurilor video
dacă pachetul phonon-backend-xine este prezent
Încercând astăzi să urmăresc un clip video pe Minitube am observat că acesta se încăpăţânează să îl redea, afişând doar descrierea acestuia. Rezolvarea a fost la doar o căutare pe Google distanţă, aşa că dacă tot am reuşit să îl fac să meargă am zis să împart la rândul meu soluţia pentru a face Minitube să funcţioneze cum trebuie pe Ubuntu.

Minitube, fiind o aplicaţie scrisă în Qt are în spate framework-ul media Phonon. Acesta, la rândul său, foloseşte mai multe backend-uri pentru redarea clipurilor multimedia, cum ar fi GStreamer sau Xine. Problema redării clipurilor video în Minitube se datorează faptului că Phonon ori nu are niciun backend instalat, ori utilizează unul care nu conţine codecurile necesare pentru redarea clipurilor de pe YouTube. În cazul meu acest backend era Xine, care se pare că avea prioritate înaintea lui GStreamer deci Phonon încerca redarea clipurilor video prin intermediul acestora. Rezolvarea a fost simplă, tot ce a trebuit a fost să dezinstalez backend-ul Xine:
sudo apt-get remove phonon-backend-xine
That's all, folks. Acum puteţi să vă uitaţi la clipurile de pe YouTube fără a accesa măcar site-ul.

3 comentarii :

daniyl spunea...

folositor

Anonim spunea...

fara ceea ce faci tu pentru comunitatea linux nu mi-as fi pus niciodata ubuntu.
multumesc

Anonim spunea...

Merita aruncat un ochi si pe desktube.tv, de pa Adobe Air. All free, si daca te onisnuiesti cu el pe Linux, il iei dupa tine si pe Windows, e cross-platform.
Desi nu sunt fan Adobe, recunoasc ca e un soft binisor facut. Se putea totusi mult mai bine, si inca prefer minitube pentru asta.