vineri, 14 august 2009

Un nou browser se arată la orizont: RockMelt

În ultima vreme războiul dintre navigatoarele web s-a accentuat. Firefox a început să stârpească supremaţia lui Internet Explorer, Opera se chinuie să rămână pe linia de plutire, Google atacă frontal piaţa browser-elor cu Chrome.

Ei bine, pe viitor ar trebui să ne aşteptăm la un alt competitor care să intre în războiul navigatoarelor: RockMelt. În momentul de faţă RockMelt nu este altceva decât o pagină web, însă atunci când va fi gata probabil va fi o lovitură destul de grea pentru navigatoarele aflate în vogă la ora actuală.

RockMelt îl are în spate pe Marc Andreessen, unul din dezvoltatorii celebrului Mosaic şi totodată fondator al companiei Netscape. Pentru cei ce nu ştiu, Mosaic a fost browser-ul care a făcut ca WWW-ul să fie aşa cum îl cunoaştem azi. Avea o interfaţă simplă şi intuitivă şi era primul browser care putea afişa imagini în cadrul paginilor web. Compania Netscape a jucat un rol important în popularizarea web-ului, browser-ul lor regăsindu-se încă subtil în produsul celor de la Mozilla, Firefox.

Probabil, ca şi în cazul lui Mosaic şi Netscape Navigator, RockMelt va aduce cu siguranţă ceva nou în web-ul pe care îl cunoaştem cu toţii. Indiferent dacă va fi de succes sau nu, merită să stăm cu ochii pe evoluţia acestui proiect care sigur nu va trece neobservat prin istoria IT-ului.

Sursa: OSNews

1 comentarii :

Mitza_003 spunea...

Netscape a murit. Ar fi frumos sa mai avem ceva browsere in lupta pentru internet.