miercuri, 31 decembrie 2008

What's new, shMessenger?

Pentru că deseori sunt întrebat cum decurge development-ul aplicaţiei shMessenger, voi scrie aici şi voi împărtăşi cu voi ultimele noutăţi despre această aplicaţie.

  • Conectare prin servere multiple
Noua versiune de shMessenger aduce schimbări în protocolul de comunicare, precum şi posibilitatea de conectare a aplicaţiei prin servere multiple. La ora actuală sunt disponibile 3 servere pregătite să preia şi să facă faţă numărului mare de utilizatori ai serviciului shMessenger. Asta înseamnă că aplicaţia va fi mai rapidă, nu vor mai exista situaţii în care pentru afişarea unui status, de exemplu, să treacă mai mult de 3 - 4 secunde. Noul protocol de comunicare a dus la eliminarea timpului de HTTP Reconnect Delay şi aduce, în schimb, un management al traficului mult mai bun.
  • Emoticonuri Yahoo! Messenger 9
Lista cu emoticonuri suportată de shMessenger a fost actualizată şi include acum noile emoticonuri din Yahoo! Messenger 9. De asemenea a fost rezolvat şi bug-ul din cauza căruia unele emoticonuri nu erau recunoscute în ambele forme disponibile (de exemplu, :* şi :-* ).

  • Scroll inerţial
Posesorii de telefoane cu touch-screen vor avea plăcuta surpriză de a savura senzaţii noi atunci când fac scrool prin lista cu contacte sau prin ferestrele cu mesaje. Scrollbar-ului i s-a aplicat un efect de inerţie, aşa cum este şi scrollbar-ul din aplicaţia de IM din KDE, Kopete.

  • Protecţie împotriva modificărilor
Adică adio versiuni de shMessenger cu sunete modificate, sau cu MANIFEST.MF editat. ShMessenger include acum un sistem de protecţie împotriva modificărilor, ceea ce va face ca aplicaţia să nu mai funcţioneze în cazul în care conţinutul arhivei .jar va fi modificat.

  • Funcţie de copiere/lipire
Conţinutul balonaşelor din fereastra de discuţii poate fi acum copiat (Copy) şi lipit (Paste) în căsuţa de editare a mesajelor. Util când ai de trimis un mesaj mai departe.


Cam aici se opresc noutăţile în noua versiune. Pe lângă modificările aduse clientului shMessenger, au fost adăugate noi funcţii şi au fost corectate bug-uri şi în aplicaţia-server a shMessenger. În momentul de faţă funcţiile precum "Custom status" şi "Add/Remove buddy" merg perfect, însă acest lucru s-ar putea să nu mai fie valabil odată cu creşterea numărului de conexiuni (nefuncţionarea lor în momentul de faţă se datorează Yahoo-ului, şi nu shMessenger-ului).

Lansarea noii versiuni s-a programat a fi în ultima lună a anului 2008, dar cum au fost întârzieri la instalarea noilor servere, noua versiune va fi lansată, probabil, în luna ianuarie a anului 2009. Pentru a fi pe fază în caz că se va lansa o nouă versiune a aplicaţiei, vizitează cât mai des site-ul http://www.shmessenger.ro şi, bineînţeles, nu uita să dai click-uri pe Google Ads, pentru a ajuta financiar la dezvoltarea acestei aplicaţii.

1 comentarii :

Anonim spunea...

nu pot sa-mi fac cont!!! de ceee??? te rog ajuta-ma adresa mea de mail [email protected]